18 aprilie 2024, 9:13

Virusul gripal, mai puternic decât SARS-COV2 și decât virusurile care provoacă virozele respiratorii

După doi ani de pandemie, reluarea vieții obișnuite a însemnat și revenirea în circulație a virusurilor specifice sezonului rece.

Renunțarea la purtarea măștii și desfasurarea activităților curente în spații comune, la școală, la birou, aglomerația din mijloacele de transport în comun, dar și o iarnă mai călduroasă decât eram obișnuiți, au făcut ca România să se confrunte cu unul dintre cele mai grave sezoane de gripă și viroze respiratorii. Ministrul Sănătății este optimist că în perioada următoare vom depăși cu bine epidemia de gripă, iar monitorizările arată că numărul îmbolnăvirilor este în scădere.

Împreună cu medicul Ștefan Stângaciu, președintele Societății Române de Apiterapie, Fitoterapie si Aromaterapie și Marinela Ivănescu, doctor în științe medicale, coordonatoarea activității de cercetare pentru o categorie de produse românești care susțin imunitatea realizatoarea emisiunii ”Serviciul de noapte cu Maria Țoghină”, de la Radio România Actualități, a discutat despre cum tratăm răcelile și gripa, cum facem diferența între cele două și cum creștem imunitatea organismului.

Cei doi specialiști au explicat că este normal ca, după doi ani de izolare în care circulația virusurilor a fost extrem de redusă, primul an fără măsuri de protecție să fie unul în care reacția imunitară față de virusurile specifice sezonului rece să fie una redusă, iar numărul de îmbolnăviri să fie mai mare.

Medicul Ștefan Stângaciu, președintele Societății Române de Apiterapie, Fitoterapie si Aromaterapie, recomandă prudență în administrarea medicamentelor antitermice atunci când febra nu este foarte mare, deoarece scăzând temperatura corpului permitem virusurilor să intre în organism, blocând mecanismele de apărare naturală de care dispune organismul. “Putem scădea temperatura prin metodele pe care bunicii noștri le foloseau atunci când eram copii. Antitermice folosim doar dacă există riscul convulsiilor. Este mai important să lăsăm organismul să activeze mecanismele de apărare, pentru că așa ne întărim imunitatea”.

Propolisul, mierea, polenul și lăptișorul de matcă sunt recomandate în sezonul rece fiind imunomodulatoare.

De ajutor în creșterea imunității și menținerea sănătății sunt și imunoglobulinele Ybioactive, din ou, a completat cercetătoarea Marinela Ivănescu, doctor în științe medicale.

Detalii în înregistrarea de mai jos:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol