18 septembrie 2020, 16:54

Visul american, pe raftul unei biblioteci din România. „Educația este esențială”

Donație importantă către Biblioteca Județeană Hunedoara- Deva. Peste 200 de volume de referinţă pentru literatura şi cultura americană au fost donate de către Ambasada SUA la Bucureşti.

Cărţile acoperă domenii diverse, fiind grupate în conceptul denumit „Raftul American / American Shelf”. „Raftul American” cuprinde lucrări de referinţă din literatura americană clasică şi contemporană, cărţi de învăţare şi predare a limbii engleze, dar şi volume despre geografia, istoria şi politica externă a Statelor Unite.

Ambasadorul Statelor Unite, Hans Klemm, susține că educaţia este esenţială pentru sănătatea democraţiei noastre.

În SUA am ajuns la concluzia că educaţia este esenţială pentru sănătatea democraţiei noastre – iar pentru acest lucru este nevoie de un sistem educaţional viguros, însă existenţa unui sistem de biblioteci publice demonstrează că sistemul educaţional din acea ţară este sănătos. Aşadar, îi felicit şi pe cetăţenii hunedoreni care au luat decizia de a sprijini Consiliul Judeţean tocmai pentru a menţine şi păstra acest sistem extraordinar de biblioteci publice. Închei solicitându-vă dumneavoastră, tuturor: folosiţi aceste cărţi! În cele din urmă, ele nu au nicio valoare dacă rămân pe raft‘, a spus ambasadorul SUA, potrivit agerpres.ro.

Între autorii care pot fi citiţi se numără William Faulkner, Jack Kerouac, Mark Twain, F. Scott Fitzgerald, John Steinbeck sau Truman Capote.

Donaţia va putea fi consultată de profesori, elevi sau de publicul interesat.

sursa foto:forsa.ie


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.