1 octombrie 2020, 7:51

Visul mașinilor zburătoare este tot mai aproape de realitate. Vezi ce a construit o companie japoneză

Japonia se numără printre primele țări care au reușit să facă dintr-un vis, cel a unei mașini zburătoare, realitate. Firma NEC Corporation din Tokyo a proiectat un vehicul care a reușit să decoleze, să plutească timp de aproximativ un minut, iar mai apoi să aterizeze în siguranță pe pământ. 

Guvernul din Japonia s-a arâtat în nenumărate rânduri interesat de industria mașinilor zburătoare, ba chiar a făcut și anunțuri în acest sens. Mai exact reprezentanții guvernului au anunțat că își doresc ca din anul 2023 să ofere servicii de curierat care să nu necesite pilor, iar din anul 2030 mașinăriile să poată fi folosite pe scară largă de către oameni.

Invențiile funcționează pe bază de baterii și sunt dotate cu patru propulsoare, trei roți, iar la interior par să dețină un spațiu suficient pentru două persoane. Aeronava denumită pe scurt EVtol are trei virgula nouă metri în lungime, trei virgula șapte în lățime și circa 150 de kilograme, fiind proiectată pentru a face livrări fără pilot. Aceasta a fost deja testată în interiorul unei cuști acoperite cu plasă, iar oamenii care au putut să asiste la moment au purtat echipamente de protecție, în mașină nu au existat pasageri.

Japonia parte tot mai motivată să dezvolte acest tip de transport aerian. Cel mai probabil pentru ca în final să reușească să lege zone mai izolate. De exemplu Mie, este o subdiviziune ce se regăsește în regiunea Kansai nu foarte ușor accesibilă, iar mai apoi japonezii vor să curețe drumurile cu ajutorul acestor invenții. Chiar dacă traficul se află în scădere cu șapte virgulă trei procente din anul 2018, totuși mai bine de opt milioane de persoane sunt nevoite să facă în fiecare zi naveta.
Japonia e o ţară cu o populaţie densă, de aia maşinile zburătoare ar fi o metodă care ar putea reduce foarte mult povara traficului rutier”, a spus Kouji Okada, liderul proiectului de la NEC, pentru Bloomberg, conform adevarul.ro. „Ne considerăm un furnizor de mobilitate aeriană, oferim date despre localizare şi construim infrastructura pentru maşinile zburătoare”, au mai declarat aceștia conform sursei citate anterior.
Sursă foto cover: adevarul.ro

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.