25 aprilie 2024, 18:11

Vitaminele din brânza cu mucegai ar putea combate coronavirusul. Ce spun specialiștii

În lipsa unui vaccin care să oprească răspândirea coronavirusului, cercetătorii caută divrese metode alternative care ar putea veni în ajutorul celor vulnerabili.

Astfel, o serie de studii efectuate pe mai mulți pacienți decedați care au fost internați la Secția de Terapie Intensivă, în urma infectării cu coronavirus, au concluzionat faptul că aceștia aveau un deficit de vitamina K, pe care o găsim în în spanac, ouă şi brânzeturi tari sau cu mucegai, potrivit Descoperă. 

Totodată, cercetătorii au mai menționat că schimbarea dietei ar putea veni în ajutorul oamenilor și ar putea combate răspândirea pandemiei de coronavirus.

Studiul a avut loc la spitalul Canisius Wilhelmina din oraşul olandez Nijmegen și explică care sunt beneficiile vitaminei K, în lupta contra bolii provocate de virusul SARS-CoV 2.

Printre principalele simptome prezente la pacienții care suferă de COVID-19 se numără și coagularea sângelui, care duce în final la degradarea fibrelor elastice din plămâni. Vitamina K este un adjuvant potrivit în tratarea bolilor pulmonare, deoarece este esențială în producerea protenielor care reglează coagularea sângelui.

Alimentele care conțin vitamina K, benefică în tratarea COVID-19

Vitamina K este întâlnită în alimente precum ouă, spanac, celebrul sos japonez miso, dar și în majoritatea brânzeturilor cu mucegai albastru, bogate în Penicillium (substanța din care se extrage penicilina, unul dintre cele mai cunoscute antibiotice naturale).

„Se stochează, de aceea este destul de greu ca să ajungem să facem carenţe serioase de vitamina K. Însă, este important să ne asigurăm un aport optim de vitamina K pentru că ea are multiple funcţii foarte importante pentru organism. Funcţia de coagulare este implicată în coagularea sângelui şi de aceea în sistemul cardiovascular are foartă multă importanţă. Vitamina K se găseşte în plante şi în produse de origine animală, ouăle, produsele lactate şi în carne”, spune nutriționistul Simona Carniciu, citat de Descoperă. 

Sursă Foto: eva.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol