29 noiembrie 2022, 22:41

Vizită surpriză. Premierul britanic Boris Johnson a fost la Kiev de Ziua Independenței Ucrainei (VIDEO)

Premierul britanic Boris Johnson se află la Kiev pentru a marca Ziua Independenței Ucrainei, a anunțat miercuri Downing Street, relatează CNN. Călătoria de miercuri este a treia sa vizită în capitala ucraineană de la începutul războiului, la sfârșitul lunii februarie.

Astăzi se împlinesc 31 de ani de când Ucraina a votat pentru independența față de Uniunea Sovietică. Este, de asemenea, aniversarea a șase luni de la invazia Rusiei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski i-a acordat premierului britanic Boris Johnson Ordinul Libertății în cadrul unei ceremonii desfășurate miercuri la Kiev.

Distincția „reflectă munca pe care Boris a depus-o pentru țara noastră și pentru întreaga Europă”, a declarat Zelenksi în timp ce i-o înmâna lui Johnson.

„Vreau să vă mulțumesc dumneavoastră și poporului ucrainean pentru onoarea incredibilă pe care mi-ați făcut-o, care este, cred, cu adevărat o recunoaștere a eforturilor Regatului Unit”, a declarat Johnson după ce a primit distincția.

Johnson a fost până acum nul dintre cei mai vocali susținători ai Ucrainei. El a devenit unul dintre primii lideri străini care au făcut o călătorie în capitala ucraineană la sfârșitul lunii aprilie, apoi a revenit într-o altă vizită surpriză în iunie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol