25 februarie 2020, 4:29

Vlad Iova, despre medalia câștigată la Olimpiada de Științe pentru Juniori: Aici este vorba să-ţi placă ceea ce faci

România a cucerit Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, organizată în perioada 3 – 12 decembrie, la Doha, în Qatar. Elevii au obținut două medalii de aur și patru medalii de argint.

Una din medaliile de argint a ajuns la orădeanul Vlad Iova, din clasa a X-a E de la Colegiul naţional „Emanuil Gojdu”.

Aici este vorba să-ţi placă ceea ce faci. Nu poţi să ajungi la asemenea rezultate, dacă nu îţi place. Având o pasiune pentru ştiinţe, nu poţi să spui că este o corvoadă. Sunt şi unele sacrificii, dar eu cred că rezultatul e frumos şi merită. Eu vreau să devin medic şi mi-ar plăcea să fiu neurochirurg”, a mărturisit Vlad, potrivit agerpres.ro.

Lotul României a fost alcătuit din Vlad Iova și șase elevi, două fete din Bucureşti şi patru băieţi (Timişoara, Bacău, Deva şi Oradea).

Citiți mai multe aici: România, succese în Qatar! Elevii români au câștigat două medalii de aur și patru medalii de argint la Olimpiada Internațională de Științe

Profesorii însoţitori au spus că olimpiada de anul acesta a avut cele mai laborioase subiecte, dar România a obţinut un rezultat foarte bun, cred că suntem primii din Uniunea Europeană, cu două medalii de aur şi patru medalii de argint, eu fiind unul dintre laureaţii medaliei de argint„, a declarat Vlad Iova.

Vlad a mulțumit profesorilor săi, părinţilor lui şi colegilor de clasă. Directorul Colegiului naţional „Emanuil Gojdu”, Florin Nicoară, susține că este un motiv de bucurie pentru şcoală medalia obţinută de elev, iar premiul va fi afişat pe „scara cu greutate” a colegiului, alături de alţi premianţi merituoşi.

sursa foto:oradeaindirect.ro 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.