8 iunie 2023, 5:57

Vodafone Group achiziționează UPC România pentru 18,4 miliarde de euro

Vodafone Group preia printr-o tranzacție de 18,4 miliarde de euro operațiunile Liberty Global din România, Republica Cehă și Ungaria, printre care se numără și UPC România.

În urma achiziției, clienții Vodafone și UPC România vor beneficia de oferte convergente de servicii mobile, de internet și TV, precum și la servicii dedicate persoanelor juridice. Operațiunea de cumpărare nu include serviciile UPC România de televiziune prin satelit, Focus Sat.

Prin această mișcare, Vodafone va deține una din cele mai mari infrastructuri din Europa de rețea de noua generație („next generation network”, NGN). Activitățile Vodafone și Liberty Global în România sunt complementare, Vodafone activând pe segmentul de telefonie mobilă, iar UPC România pe cel de servicii de cablu în bandă largă și de televiziune.

După ce se va crea noua companie în urma tranzacției, aceasta va putea oferi servicii TV interactive, de internet în bandă largă și de telefonie fixă, precum și de cea mobilă.

Sursa: net.hr

„Această achiziţie va duce la transformări semnificative şi va crea un furnizor important de servicii convergente de telecomunicaţii, contribuind la creşterea competiţiei pe piaţa din România. Tranzacţia va aduce beneficii atât pentru clienţii celor două companii, cât şi pentru economia românească, deoarece noua companie va acţiona ca un catalizator pentru inovaţia în servicii şi va oferi un context mai amplu pentru investiţii în reţeaua fixă. Vodafone şi UPC România au în comun o abordare axată pe calitatea serviciilor şi sunt complementare prin prisma segmentelor de clienţi deservite – Vodafone are utilizatorii mobili, iar UPC România, utilizatori de broadband şi de servicii TV”, declară Murielle Lorilloux, CEO Vodafone România, potrivit adevarul.ro.

Vodafone preconizează finalizarea tranzacției undeva la jumătatea anului 2019, însă până atunci se așteaptă să fie revizuită și aprobată de Comisia Europeană.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol