9 decembrie 2023, 9:39

Volkswagen scoate mașina electrică fără volan și pedale

Volkswagen se pregătește să lanseze conceptul I.D Vizzion la Geneva, săptămâna viitoare. Este vorba despre o limuzină coupe cu patru uși și tot atâtea locuri, dar care vine fără volan și pedale, fiind parcă desprinsă din filmele SF.

Conceptul anticipează prima limuzină coupé electrică dezvoltată sub brandul I.D, al celor de la Volkswagen. Prototipul are mai bine de cinci metri lungime, ceea ce îl face varianta electrică a modelului Phaeton, pentru care nemţii anunţau o versiune ecologică, încă de acum patru ani.

sursa: autoexpress.co.uk

Dacă la exterior Vizzion împrumută elemente de design de la celelalte modele din familia I.D., la interior este de-a dreptul futurist. Conceptul nu are volan şi nici pedale, fiind controlat prin intermediul vocii şi al gesturilor, cu ajutorul unui asistent digital. Asta înseamnă că va fi un model sută la sută autonom.

sursa: autoexpress.co.uk

În ceea ce priveşte propulsia, I.D. Vizzion va avea 302 cai putere, dezvoltaţi de două motoare electrice. Viteza maximă de rulare va fi de 108 km la oră şi va avea o autonomie a bateriei de 665 de kilometri. Deocamdată nu avem decât imagini teaser și informațiile aflate de către britanicii de la autoexpress.co.uk.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol