1 iunie 2020, 16:15

Volvo lansează mașina autonomă, care te scapă de grija condusului. Vezi cum funcționează și când va apărea pe piață

Volvo și-a propus să producă prima mașină autonomă și promite că va fi acea mașina care va face toată treaba, în timp ce tu poți mânca, sau chiar dormi.

Pentru început au denumit sistemul de pilotare automată „Highway Pilot” și se pare că acesta le va permite șoferilor “să mănânce, să doarmă, să lucreze, să vadă un film, să se relaxeze sau să facă orice doresc”, după spusele vicepreședintelui departamentului de cercetare și dezvoltare al Volvo.

Sursa: motortrend.com

Pe de-o altă parte, legat de sistemul de pilotare apar și opinii în contradictoriu, în urma cărora se zice că nu va fi atât de autonom pe cât de speculează, întrucât acest lucru nu ar putea fi posibil în viața reală.

Volvo plănuiește să lanseze cel mai inovator sistem de autopilotare pe următoarea generație a modelului XC90 și se va baza pe date cartografice și comunicare cu platforma „cloud”, însă, deocamdată mai trebuie să stabilească mai multe detalii ce țin de disponibilitatea anumitor țări, legate de permiterea circulației.

De asemenea, Volvo trebuie să se asigure că mașinile sale autonome vor avea permisiunea de a circula pe șoselele din țările de desfacere, altfel, faimoasa mașină va rămâne doar un vis de nerealizat.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.