14 ianuarie 2023, 12:22

Vom putea merge la terase de la 1 iunie? Află care sunt condițiile impuse de autorități

Terasele ar putea fi redeschise de la 1 iunie, anunță autoritățile, însă proprietarii vor fi nevoiți să respecte o serie de condiții prevenitve, pentru a se evita pe cât posibil extinderea pandemiei de coronavirus.

Decizia ca românii să poată merge la terase le la 1 iunie va fi aprobată doar în contextul în care până la data de 1 iunie, numărul cazurilor de coronavirus vor scădea semnificativ, iar discuțiile vor fi reluate pe data de 18 mai, atunci când va o întâlnire între premier și reprezentanții patronatelor din industria hotelurilor și restaurantelor, anunță Libertatea.  

”În ceea ce priveşte deschiderea teraselor, am avut o discuţie cu cei din HORECA şi m-am arătat deschis să discutăm pe data de 18 din nou. Vă spun, totul depinde de evoluţia epidemiei în cele două săptămâni 15 mai şi 1 iunie. Cu măsurile de relaxare nu va mai putea exista un control foarte strict din partea autorităţilor, în cea mai mare parte, ţinerea sub control a răspândirii virusului va depinde de comportamentul responsabil a fiecăruia” a declarat Ludovic Orban, potrivit Libertatea. 

Premierul a ținut să menționeze încă odată că respectarea măsurilor de comatere a infecției cu coronavirus este esențială în momentul de față.

„Aşa cum a fost şi până acum. 98, 99% dintre cetăţeni s-au comportat extrem de corect şi din cauza asta nu a existat o extinere a epidemiei foarte mare. La fel, fac un apel către ei. După data de 15 mai, în mare parte va sta în puterea lor să ţinem sub control evoluţia. Iar dacă lucrurile vor sta bine, vor urma noi măsuri de relaxare şi recunosc am discutat despre terase ca odată cu încălzirea vremii să putem da drumul în anumite condiţii la terase”, a precizat Ludovic Orban, potrivit Libertatea. 

Sursă Foto: bcrclubantreprenori.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol