20 septembrie 2021, 23:47

Vopseaua de păr crește riscul de cancer la sân. Care sunt femeile cele mai expuse

O cercetare alarmantă pentru femei te va pune pe gânduri.

Un studiu care s-a bazat pe registrele medicale a mai mult de 46.000 de femei, cu vârste cuprinse între 35 și 74 de ani, arată o legătură între vopseaua permanentă a părului și cancerul de sân.

Femeile care folosesc vopsea permanentă de păr ar putea crește riscul de cancer la sân până la 60%, potrivit oamenilor de știință din International Journal of Cancer. Femeile de culoare sunt mai expuse pentru a dezvolta cancerul cu 45%.

Vopseaua de culoare închisă a fost asociată cu o creștere a riscului de 51% pentru femeile de culoare și cu un risc de 8% pentru femeile albe. Când a fost vorba de o vopsea mai deschisă a părului, a apărut o creștere de 46% pentru femeile de culoare și un risc de 12% pentru femeile albe.

Femeile negre prezintă deja un risc crescut de cancer de sân, iar trasarea unei linii clare la produsele pentru păr este dificilă”, a declarat Stephanie Bernik, șeful de chirurgie mamară din Mount Sinai West, potrivit Newsweek.com.

Acestea fiind spuse, cred că studiul ne oferă dovezi suficiente pentru a solicita un proces prospectiv conceput pentru a privi în mod special acest factor unic pentru a vedea dacă riscul crescut de cancer persistă. Între timp, aș avertiza pacienții că există o posibilă legătură între coloranții de păr și cancer, deși este nevoie de mai multe cercetări.„, a mai adăugat acesta.

Citește mai multe aici.

sursa foto: ciao.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.