CITIRE

Votul la europarlamentare a stat în mâinile femeil...

Votul la europarlamentare a stat în mâinile femeilor. Ce le-a făcut să-și exprime opțiunea în număr atât de mare

Femeile au înclinat balanța la scrutinul din 29 mai. Statisticile arată că prezența la vot a femeilor a mai numeroasă decât cea bărbaților. O analiză realizată de mediastandard.ro, demonstrează cu cifre cum femeile și-au exercitat dreptul electoral într-un număr mare. Chiar dacă în trecut, femeile au luptat pentru a avea acest drept, acum lucrurile au evoluat și femeile au un rol important în viața politică.

„Statistica realizată de Biroul Electoral Central în perioadă următoare alegerilor dovedește faptul că mobilizarea femeilor la urne a depășit-o pe cea a bărbaților în majoritatea țării, diferența prezenței la vot între cele două sexe fiind de peste două milioane.

Un alt motiv posibil pentru care numărul de femei l-a depășit pe cel al bărbaților în cadrul alegerilor europarlamentare din 2019 ar fi împărțirea demografică. Populația feminină este predominantă și în vizibilă creștere, în ultimii 19 ani ponderea femeilor crescând de la 50,8% la 51,4% , potrivit unui studiu realizat de Institutul Naţional de Statistică (INS) în 2014. Totuși, diferența dintre bărbați și femei la nivelul întregii țări nu este atât de mare încât să influențeze în mod vizibil rezultatele votului.

Motivația care a stat la baza acestui fenomen se leagă în mare parte de situația instabilă prin care cetățenii societății actuale trec, iar femeile au sesizat mai mult ca niciodată faptul că este nevoie de intervenția lor. Fie că au votat pentru viitorul lor, fie că au votat pentru viitorul copiilor sau a nepoților este important avântul cu care au făcut-o.”

Citiți articolul integral pe mediastandard.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.