10 decembrie 2023, 19:52

Vrei o viață ca-n povești? Ți-ar plăcea să fii prințesă? Vezi cât este factura de gaz metan la Castelul Peleș!

Poveștile și desenele animate ne fac viața mai frumoasă când suntem copii. Mulți dintre noi visează, încă de pe atunci, să fim prinți sau prințese…

Pare ceva frumos, iar faptul că binele învinge totdeauna răul ne motivează…fără să știm care este prețul decontării unei astfel de vieți de vis.

Apropo de rău și de personaje negative. Caricaturizate și subestimate.

Mama vitregă îi dă Albei ca Zăpada un măr – dar știți voi cât te costă aprobările pentru o livadă bio? Cât costă mâna de muncă? Câtă trudă este până să vezi primul măr acceptabil care să joace într-un film Disney?

Cealaltă mamă vitregă (aveți dreptate, un clișeu) o pune pe aia mică să doarmă în bucătărie, în cenușa vetrei. Și așa se naște Cenușăreasa, ați ghicit. Dar dacă nu ar fi existat acea cenușă caldă, personajul principal ar fi murit de frig, iar mama vitregă, neputându-se încălzi cu gaze, ar fi migrat în Bavaria, la Castelul Neuschwanstein.

Pentru că vedeți voi, dragii moșului, încălzirea cu gaze e ultima fiță. Calești făcute din bostani, mai întâlnim. Note de plată mici, la gaze – doar peste mări și țări.

Poveste și nu prea. Cât este factura de gaz la Castelul Peleș!

Nu, nu e o poveste. Castelul Peleș, actualmente muzeu,  a primit o factură de gaze de peste 32.000 de euro pentru luna ianuarie, în condiţiile în care consumul actual este mai mic faţă de cel din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Suma de plată, astronomică,  a fost de 160.637 de lei, adică peste 32.000 euro, aproape dublă faţă de factura din decembrie 2021, care a fost de 86.463 lei.

În acest moment Castelul Peleș a înaintat cereri către furnizorii de gaze și electricitate privind aplicarea prevederilor legale referitoare la plafonarea preţurilor şi compensări.

Deși, parcă tot mai simplu s-ar fi rezolvat dacă ar fi avut o nășică și bagheta ei magică…

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol