5 ianuarie 2023, 13:16

Vrei să te muți în Germania? Iată câteva sfaturi utile pentru a economisi

Peste un milion de români se află în acest moment în Germania. Alții se gândesc foarte serios să emigreze definitiv în locomotiva economică a Uniunii Europene.

Inflația dă bătăi de cap tuturor, produsele alimentare au ajuns să coste și de trei ori mai mult. Nu întâmplător toată lumea este interesată de economisirea banilor pe produse alimentare. În Germania există o aplicație pentru asta. În ultimii câțiva ani, o serie de noi aplicații mobile concepute pentru a combate risipa alimentară a ajuns în Germania.

Cel mai faimos dintre acestea, Too Good To Go, vă oferă șansa de a „salva” alimente vechi care altfel ar fi fost aruncate de supermarketuri, restaurante, cafenele și brutării. După descărcarea aplicației, aceasta vă va afișa ofertele disponibile – sau „pungi magice” – într-o anumită rază de la locul unde locuiți sau lucrați. Uneori s-ar putea să găsiți o comoară cu un bistro incredibil sau un brunch la hotel pentru o fracțiune din prețul obișnuit, alteori s-ar putea să ajungi cu un munte de produse de pâine și prăjituri de la brutăria ta locală, scrie germaniamea.ro.

Dacă cauți ceva mai concentrat pe comunitate, aplicația OLIO este acum disponibilă în toate orașele mari germane. OLIO nu numai că vă pune în legătură cu companiile care au deșeuri alimentare, ci și cu vecinii dvs., permițând oamenilor să ofere produse alimentare de care nu mai au nevoie cu oamenii din zona lor locală.

O altă opțiune pentru salvatorii îndrăzneți este aplicația ResQ Club. Cu ResQ, puteți căuta numeroși comercianți cu amănuntul și restaurante care oferă gustări, mese și produse alimentare rămase cu o reducere de 50%. Din păcate, este doar în Berlin și Duisburg acum, dar sperăm că se va lansa în altă parte în viitor.

Profită de oferte

Acestea nu vă vor economisi o mulțime de bani, dar din moment ce nu trebuie să plătiți pentru a vă înscrie, cu siguranță nu poate strica. Prima dintre acestea este schema de puncte Payback Card care vă permite să câștigați puncte la DM, Rewe, REAL, Penny și Aral. A doua este schema de bonusuri Deutschland Card, care vă oferă puncte pentru cumpărături la Edeka, Netto, Ebay și multe altele.

Dacă lași punctele să se acumuleze în magazinul de familie, s-ar putea să primești o surpriză plăcută când o poți folosi pentru a plăti unele produse alimentare mai departe.

Alegeți magazine internaționale

Este posibil ca acest lucru să nu se aplice peste tot în Germania, dar oriunde există o comunitate internațională mare, puteți găsi adesea produse alimentare cu un preț bun.

Cele două mărci turcești de supermarketuri de succes din Berlin, Eurogida și Bolu, oferă o gamă uriașă de produse pentru cumpărătorii atenți la buget, inclusiv produse alimentare de zi cu zi și produse care uneori sunt mai greu de găsit în Germania.

Chiar dacă sunteți doar în căutarea unui magazin general, aceste supermarketuri sunt un loc ideal pentru a cumpăra fructe, legume și toate celelalte produse de bază. Produsele proaspete sunt, în general, mai ieftine decât în ​​supermarketurile obișnuite și, deoarece acestea nu au tendința de a vinde produse preambalate, puteți cumpăra atât cât aveți nevoie.

De asemenea, puteți cumpăra orez, linte, fasole și alte leguminoase în vrac, ceea ce merită întotdeauna făcut, deoarece aceste alimente uscate nu se altereaza rapid.

Schimbă-ți mentalitatea

Unul dintre cele mai bune moduri de a intra într-o mentalitate bugetară la cumpărăturile de produse alimentare este să gândiți într-un mod similar cu un proprietar de restaurant. Bucătarii comandă alimente în vrac și evită risipa folosind aceleași ingrediente în diferite feluri de mâncare.

Deci, cum se aplică acest lucru oamenilor de zi cu zi? Ei bine, planificarea mesei și cumpărarea de produse de bază pe care le puteți folosi din nou și din nou în diferite moduri poate fi o modalitate excelentă de a vă face bugetul să reziste mai mult și de a evita risipa de mâncare.

Un alt mod de a gândi ca un restaurant este să gătești totul de la zero și să-ți construiești mesele în jurul ingredientelor mai ieftine, care sunt mai puțin afectate de creșterea prețurilor, cum ar fi fructele și legumele, legumele și carbohidrații de bază. În general, reducerea consumului de carne și lactate este o modalitate ușoară de a economisi bani pe termen lung.

Marca

Când vine vorba de economisirea banilor în Germania, este util să vă cunoașteți mărcile. Reducerile precum Netto, Penny, Aldi și Lidl sunt opțiuni grozave pentru cei care încearcă să economisească un pic de bani, în timp ce Edeka și Rewe oferă o selecție puțin mai largă și o experiență ceva mai „premium” pentru cumpărători.

Dacă cel mai apropiat supermarket al tău este puțin mai scump, atunci fii atent la mărcile proprii de supermarket, cum ar fi „Ja!”, marca de reduceri a Rewe. Ambalajul poate fi simplu, dar prețul este în mod normal corect și nu veți observa nicio diferență de calitate.

În urma pandemiei de Covid-19, probabil că ați observat o gamă întreagă de noi servicii de cumpărături bazate pe aplicații care promit să vă aducă alimentele cu o viteză record. Nu suntem siguri ce magie neagră folosesc, dar unii dintre ei chiar reușesc să ajungă la ușa ta în 15 minute sau mai puțin. Din păcate, nu sunt o idee grozavă dacă încercați să economisiți bani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol