19 septembrie 2020, 14:40

Vreme caniculară în mai toată România. Prognoza meteo pentru următoarele zile

Vremea de astăzi va fi caniculară, mai ales în regiunea Câmpiei Române, unde temperaturile din termometre vor urca până la 36 de grade Celsius. Din acest motiv, căldura va fi greu de suportat în sud şi sud-est unde indicele temperatură-umezeală va trece de pragul critic de 80 de unităţi. Meteorologii anuță faptul că în restul țării sunt așteptate ploi de scurtă durată, însoțite de vânt cu intensificări, anunță Mediafax.

La noapte cerul va fi variabil, noros în est, vest, nord şi centru şi senin în restul ţării. Şansele de precipitaţii sunt reduse, spun meteorologii, iar vântul va sufla slab şi moderat. Minimele nocturne se vor încadra între 11 şi 22 de grade, cu cele mai ridicate valori în sudul ţării.

Cum va fi vremea în București

În București vor uma trei zile cu temperaturi ridicate, 35 de grade Celsius, iar disconfortul termic va fi accentuat. Cerul va fi variat senin, iar vântul va adia slab. Nopțile vor fi calde, cu minime de 18 – 20 de grade Celsius.

De ce temperaturi vor avea parte românii de pe litoral

Românii care se află pe litoral vor avea parte de o vreme perfectă pentru plajă, cu temperaturi maixime de până la 29 de grade Celsius. Cerul va fi lipsit de nori, iar vântul va sufla slab. Nopatea cerul se va menține senin, iar minimele vor fi cuprinse între 18 şi 20 de grade Celsius.

Prognoza meteo pentru următoarele trei zile 

Vremea caniculară se va menține și în următoarele trei zile, în special în sudul țării, unde disconfortul termic va fi accentuat. Pentru mânie sunt prognozate ploi torențiale, chiar și căderi de grindină în zonele de deal și de munte, iar vienri, în a doua parte a zilei, va ploua în sudul ţării şi la munte. Maximele termice vor ajunge la 36 de grade Celsius, iar minimele vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade Celsius, potrivit Mediafax.

Sursă Foto: agora.md


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.