23 septembrie 2023, 18:15

Vremea devine instabilă. Cod galben de vijelii, ploi torențiale și grindină. Care sunt regiunile afectate

Vremea devine din nou instabilă. Administrația Națională de  Meteorologie a emis un nou cod galben de vreme rea, valabil până joi dimineața în cinci județe din vestul țării. O prognoză specială a fost emisă și pentru zona Capitalei.

Potrivit atenționării ANM, în intervaul 5 august, ora 15:00 – 6 august, ora 2:00, în zone precum Banat, Crisșa și local în Carpații Occidentali vor exista perioade cu intabilitate atmosferică accentuată, care se vor manifesta prin averse cu caracter torențial, însoțite de descărcări electrice și vijelii.

Totodată, în regiuni izolate va fi prezentă și grindina, iar cantitățile de apă vor trece de 20 – 25 litri/mp, iar pe arii restrânse acestea vor depăși 40 litri/mp.

ANM a mai precizat și care sunt județele ce vor intra sub atenționarea cod galben, printre acestea fiind: Timiș, Arad, Bihor, Caraș-Severin și Hunedoara.

Specialiștii au mai anunțat și faptul că manifestările de instabilitate atmosferică vor fi resimțite și în nord-vestul țării.

Pe toată perioada intervalului menționat în atenționare, zona Bucureștiului va avea parte de o vreme senină și călduroasă. Cerul va fi mai mult senin, iar vântul își va face simțită prezenta însă moderat. Temperaturile nu vor depăși maxima de 33-34 de grade Celsius.

Sursă Foto: seminte-ingrasaminte-turba.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol