16 iunie 2024, 22:06

Vremea se răcește puternic. La munte ninge. „Cod galben” pentru mai multe județe

Vremea se răcește puternic începând de luni. Precipitațiile se vor extinde treptat dinspre vest și vor cuprinde cea mai mare parte a țării.

Vor fi ploi, iar din a doua parte a nopții de luni spre marți se vor semnala precipitații mixte, în special în jumătatea de nord, în timp ce la munte vor predomina ninsorile și local se va depune strat nou de zăpadă.

Marți și miercuri vremea va deveni rece pentru această dată în toată țara, iar temperaturile minime vor fi preponderent negative și se va produce brumă sau îngheț la sol, au anunțat, meteorologii.

Conform Administrației Naționale de Meteorologie, începând de luni, de la ora 6.00, și până miercuri, la ora 21,00, se vor înregistra intensificări ale vântului, precipitații moderate cantitativ, răcire accentuată și îngheț la sol și brumă.

Cod galben de vânt puternic

Meteorologii au emis și o atenționare cod galben de vânt puternic pentru luni, între orele 6.00 – 23.00.

Potrivit acestora, în intervalul menționat, local și temporar în Banat, Crișana, vestul Transilvaniei, Dobrogea și în estul Munteniei vor fi intensificări ale vântului cu viteze de peste 55…65 km/h. În zona montană înaltă (în general la altitudini mai mari de 1700 m), rafalele vor depăși 80…90 km/h, viscolind ninsoarea, scrie HotNews.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol