3 octombrie 2023, 8:11

VULNERABILITATE MAJORĂ. Părți din codul sursă al Twitter au fost publicate pe GitHub

Părți din codul sursă al Twitter au fost publicate pe GitHub. Având acces la acestea, hackerii pot prelua datele utilizatorilor sau să închidă completa platforma de socializare.

GitHub, platformă deținută de Microsoft, pe care sunt postate coduri pentru dezvoltarea de software, a publicat mesajul primit de la Twitter în care i se solicita să șteargă părțile din codul sursă postate acolo. The New York Times scrie că nu este clar cât timp au fost informațiile publice, însă este posibil ca acestea să fi fost postate cu câteva luni în urmă.

Postarea cu părțile din codul sursă a fost ștearsă vineri. Aceasta a fost publicat de un utilizator numit “FreeSpeechEnthusiat”. Twitter a cerut Tribunalului Districtual al Statelor Unite să oblige Github să prezinte “Toate informațiile de identificare” asociate cu numele de utilizator ‘FreeSpeechEnthusiast’, cât și a persoanelor care l-au descărcat. The New York Times, care a discutat cu persoane familiarizate cu problema, scrie că este posibil ca autorul postării să fie un fost angajat al companiei, disponibilizat anul trecut.

Github nu a răspuns imediat la solicitarea Reuters de a comenta dacă a furnizat sau nu astfel de informații. De asemenea, nu a anunțat cât timp a fost codul sursă al Twitter disponibil pe site.

De când Elon Musk a cumpărat Twitter, în octombrie, pentru 44 de miliarde de dolari, aproximativ 75% din cei 7.500 de angajați ai companiei au fost concediați sau au demisionat. Acest lucru a stârnit îngrijorări pentru Musk în ceea ce privește posibilitatea ca foști angajați să ofere informații sensibile.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol