18 aprilie 2024, 15:15

Japonia: carne Wagyu imprimată 3D

Oamenii de știință de la Universitatea Osaka din Japonia au reușit să imprime 3D în laborator friptură similară cu produsele făcute din faimoasele rase de vite Wagyu. Poate fi o alternativă sustenabilă și prietenoasă cu mediul pentru o delicatesă atât de cunoscută.

Cercetătorii au colectat două tipuri de celule stem de la vaci Wagyu, le-au incubat, iar apoi le-au convertit în celule musculare, adipoase și sangvine. Studiul a fost publicat în revista științifică Nature Communications.

Produsul final este tridimensional, cu dimensiuni de 5 x 10 milimetri, având un conținut de grăsime ridicat și aspectul marmorat cunoscut al cărnii Wagyu.

De fapt, cercetătorii de la Universitatea Osaka nu sunt singurii care își doresc să dezvolte vită Wagyu. Orbillion Bio, un start-up din Silicon Valley, a făcut demonstrații recent cu cărnuri exotice, inclusiv Wagyu și elan.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol