11 iunie 2022, 7:37

Walk & Shoot – festivalul de fotografie, ediția a doua, în luna mai

Walk & Shoot – festivalul de fotografie revine între 21-30 mai cu cea de-a doua ediție: vor fi nouă ateliere foto, zece conferințe online, o expoziție și un târg de fotografie. Ediția 2021 a evenimentului Walk & Shoot Fest va avea loc la București. Timp de zece zile, vor avea loc ateliere foto ce au ca temă centrală scena, discuții online despre fotografie și provocările din domeniu, o expoziție despre diversitate pe scena artelor performative, precum și un concept store cu print-uri de autor, semnate de artiştii colaboratori ai programului.

„Am ales să vorbim despre scenă – ce se întâmplă în spatele ei, în fața ei, oamenii de pe scenă și oamenii din public – având în vedere hiatusul scenei în viața noastră de mai bine de 1 an”, a spus Andreea Irina Leu, co-fondatoare a brand-ului Walk & Shoot.

Walk & Shoot Fest 2021 va oferi aceste priviri intime și cât se poate de sincere asupra vieții artistice și a vieții evenimentelor din această perioadă, prin intermediul atelierelor foto și al proiectelor foto transformate în expoziții.

Coordonatorii foto vor fi:

 • Adi Bulboacă
 • Alina Ușurelu
 • Andrei Păcuraru
 • Cristian Crisbășan
 • Cornel Lazia
 • Horia Manolache
 • Ioana Moldovan
 • Ionuț Staicu
 • Silviu Gheție.

 

Fiecare dintre aceștia va ghida participanții prin momente importante pentru „scenă”, precum documentarea fotografică a artiștilor din spatele scenei, fotografii de portret cu personaje de pe scenă dar și cu actorii care întruchipează personajele, fotografii de la înălțime cu locul scenei, fotografii din fața scenei ș.a.m.d., toate realizate în cadrul Festivalul de Arte Performative Caleido.

Cele nouă ateliere sunt:

 1. The theater scene is the center cu Adrian Bulboacă – atelier de fotografie de spectacol, în cadrul căruia participanții pot face fotografii la repetițiile șnur ale unora dintre spectacole din cadrul Festivalului de arte performative Caleido.
 2. Behind the scene cu Ioana Moldovan – atelier de fotografie documentară – o ocazie pentru a explora universul fotografiei documentare în atmosferă de culise a Festivalului de arte performative Caleido.
 3. Outside the scene cu Silviu Gheţie – atelier de fotografie de stradă – o sesiune foto specială care se va desfăşura în zona Piaţa Naţiunilor Unite şi va pune accentul pe observarea oamenilor şi relaţiilor interumane.
 4. You create the scene cu Andrei Păcuraru – atelier de fotografie pentru adolescenţi – care va include toate noţiunile tehnice necesare pentru ca fiecare participant să-și imagineze propria scenă în fotografiile pe care le realizează.
 5. The people of the scene cu Cristian Crisbăşan – atelier de fotografie de portret în lumină naturală – prilej pentru a lucra cu actori profesionişti, în situaţii de lumină diverse, atât indoor, cât şi outdoor, în cadrul unor sesiuni foto în aer liber.
 6. The people of the scene cu Ionuţ Staicu – atelier de fotografie de portret în studio – frumuseţe. În colaborare cu actori profesionişti, hairstyle şi make-up artists profesioniști, participanții pot învăța cum să surprindă frumuseţea subiectului în fotografie.
 7. The people of the scene cu Horia Manolache – atelier de fotografie de portret – personaj, destinat celor care doresc să învețe cum să surprindă și să reprezinte personalitatea subiectului în fotografii.
 8. Above the scene cu Cornel Lazia – atelier de fotografie de pe acoperiş – dedicat descoperirii universului fotografiei de arhitectură de pe acoperişurile din Bucureşti.
 9. You create the scene cu Alina Uşurelu – atelier de colaj foto în camera obscură pentru copii – în care se vor experimenta noţiunile de negativ şi pozitiv în fotografie, se vor face decupaje şi compoziții, alături de alte activități.

Detalii despre ateliere și înscrieri sunt disponibile pe site-ul oficial.

O serie de discuții se adresează publicului larg și au rolul de a ne face să chestionăm practica fotografică şi de a ne învăţa cum să consumăm mai sănătos fotografia. Printre invitații discuțiilor, se regăsesc fotografii Alex Gâlmeanu, Andreea Retinschi, Cristina Irian, Dinu Lazăr și Matei Bejenaru.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol