20 aprilie 2021, 13:51

Walkabout Free Tours: București – de la mahala, la promenada. Poveștile ascunse ale orașului european, cu parfum de Orient | VIDEO

Când l-am întâlnit pe Ștefan, nu i-a luat mai mult de un minut pentru a mă convinge că eu, cel care trăiesc în București, am privilegiul de a fi parte a unui oraș unic în colțul aceasta de lume. Istorii ale străzilor, ale clădirilor ce i-au primit pe fanarioți, pe tinerii reformatori ai României Mari, dar care au văzut și tristețile demolatoare ale comunismului, au prins viață în poveștile spuse de către ghizii promotori ai Walkabout Free Tours.

Ei, tinerii de la Asociația Cultour, care descopera zilnic Bucureștiul pentru străinii ce ne vizitează, dar și pentru românii dornici să își cunoască trecutul și Capitala, sunt cei care ne propun ca, pentru o jumătate de zi, să refuzam a ne vedea orașul prin cotidian: fără praf, fără aglomerație, ignorând claxoanele și bucurandu-ne exclusiv de frumusețea orașului.
Alături de ei, mulțimile de turiști își construiesc amintirea unui oraș cu parfum de narghilea, cu imaginea bătăilor cu flori de la șosea, de odinioară, cu oameni agitati, dar care trăiesc în ritmul nebun al orașului.

Editiadedimineața.ro a descoperit nu doar frumusețea ascunsă a Bucureștiului. Am descoperit frumusețea unor oameni care refuză să vadă doar partea întunecată a vieții, care descoperă frumosul de lângă noi, care aleg în fiecare zi sa privească în sus și să zâmbească celor de lângă ei.

Vă invităm să cunoașteți pe câțiva dintre cei pentru care București înseamnă acasă, cei care deschid porțile orașului pentru vizitatori cu mândria de a ști că au de spus istorii fabuloase ale unui oraș de poveste.

Urmăriți în cele ce urmează un material video semnat Edițiadedimineață.ro.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.