CITIRE

Weekend cultural. Vezi la ce evenimente poți merge...

Weekend cultural. Vezi la ce evenimente poți merge

În zilele de sâmbătă şi duminică, 23 şi 24 februarie, Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” invită vizitatorii la evenimentul dedicat sărbătorii populare cunoscută sub numele de „Dragobete”.

Muzeul Satului organizează cu acest prilej, o serie de acţiuni culturale care să amintească de tradiţiile ce aveau loc în această perioadă: cântece, descântece şi dansuri, potrivit https://muzeul-satului.ro.

Sâmbătă, începând cu ora 17.00, va avea loc un recital de muzică clasică „Şoptind şoapte de amor”. Soprana Mihaela Andrei, împreună cu chitaristul Adrian Andrei, vor susţine un spectacol dedicat dragostei, iar actriţa Cristina Elena Lascu va citi din cele mai cunoscute poezii ale lui Mihai Eminescu.

Duminică, de la ora 12.00, Narcisa Mihai şi Alexandru Nicolae vor interpreta descântecul de Dragobete. Programul va continua cu spectacolul „Fluieraş de soc, mult zice cu foc” al Fluieraşilor de la Dobroteşti. Urmează un concert folcloric cu artiştii Narcisa Băleanu, Alin Rusu, Ştefania Pârlea şi Gabriel Dumitru. Programul se va încheia cu spectacolul ansamblului folcloric „Doina Cârcinovului” din comuna Priboieni, judeţul Argeş, scrie Agerpres.

Tot duminică, de la ora 12.00, vor avea loc atelierele de creaţie „Drag de Dragobete”. Înscrierea la ateliere se face la intrarea din şos. Kiseleff nr. 28, pe baza biletului de acces în muzeu, numărul de locuri fiind limitat la 10 persoane.

În cele două zile ale evenimentului va avea loc şi un târg al meşterilor populari, unde vizitatorii vor avea ocazia să întâlnească meşteri populari şi artişti plastici, de la care pot cumpăra produse tradiţionale: cozonac, plăcinte, turtă dulce şi mărţişoare.

Vizitatorii cu numele Draga, Drăguţa, Dragoş, Drăgan vor avea acces gratuit în muzeu pe baza cărţii de identitate, anunţă site-ul oficial al Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”.

Duminică 24 februarie, de la ora 19.00, Muzeul Municipiului Bucureşti organizează concertul „Dar Muzical de Dragobete”, cu soprana Arlinda Morava şi Bucharest Ladies Cvintet, desfăşurat la Palatul Suţu.

Invitatul special al evenimentului este mezzosoprana Adriana Alexandru.

Preţul biletului de intrare este de 20 de lei şi include vizitarea expoziţiilor de la Palatul Suţu, în termen de 30 de zile, potrivit site-ului muzeulbucurestiului.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.