30 mai 2023, 16:55

Wizz Air atinge cel mai scăzut rezultat anual de intensitate a carbonului

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creștere din Europa și cea mai sustenabilă din punct de vedere ecologic pe plan global, raportează că emisiile sale medii de carbon pentru 2022 au ajuns la 55,2 grame pe pasager/km, cu 15,4% mai puțin față de anul 2021 și cele mai scăzute emisii înregistrate vreodată de compania aeriană într-un an calendaristic.

Angajament

Wizz Air operează cele mai scăzute emisii de carbon pe pasager/km dintre toate companiile aeriene concurente și se angajează să își reducă în continuare intensitatea emisiilor de carbon cu 25% până în 2030.

Un element integral al strategiei de sustenabilitate a Wizz Air este reînnoirea flotei sale. Compania aeriană a adăugat continuu noi aeronave Airbus A321neo flotei sale și a înlocuit aeronave mai vechi. Astfel, 34 Airbus A321neo s-au alăturat flotei în 2022. Este planificat ca ponderea aeronavelor noi cu tehnologie „neo” din flota Wizz Air să depășească 50% până lafinalul anului financiar curent.

În prezent, compania aeriană operează o flotă de 177 de aeronave Airbus cu o vârstă medie de 4,6 ani, cu mult sub vârsta medie a flotelor principalilor săi concurenți, care se situează la aproximativ 10 ani.

În 2022, aproximativ 30% dintre toate zborurile Wizz Air operate din și către România au fost efectuate cu cele mai sustenabile aeronave A321neo.

Airbus A321neo

Noul Airbus A321neo încorporează cele mai noi tehnologii din aviație și oferă beneficii semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot, o reducere cu 20% a consumului de combustibil și o reducere cu 50% a emisiilor de oxizi de azot, comparativ cu modelul anterior. Wizz Air este cel mai mare operator de Airbus A321neo din Europa și are una dintre cele mai mari comenzi individuale la nivel global, cu peste 300 de aeronave de acest tip, ceea ce va ajuta compania aeriană să-și atingă obiectivele de sustenabilitate.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol