CITIRE

World Economic Forum: O româncă printre șase tiner...

World Economic Forum: O româncă printre șase tineri care schimbă lumea

World Economic Forum a realizat o listă cu tineri de succes, tineri ce pot fi considerate adevărate modele care au un impact în viitorul educaţiei, a tehnologiei şi a guvernării publice, iar printre aceștia se regăsește și o româncă, Oana Țoiu.

Oana, fost secretar de stat în Ministerul Muncii, aplică pasiunea sa pentru inovația socială pentru a căuta soluții la unele dintre cele mai mari probleme ale lumii. Este fondatorul și directorul general al Solutions Social Innovation, care oferă instruire și consultanță în domeniul inovării sociale și antreprenoriatului. Înainte de aceasta, ea a condus echipa care a înființat Mesteshukar BuitQ, o întreprindere socială axată pe meșteșugurile și abilitățile tradiționale ale romilor. Organizația promovează nu numai patrimoniul cultural și cunoașterea antică a romilor, ci și lupta împotriva prejudecăților și a discriminării. Ea este, de asemenea, în consiliul de administrație al Academiei de Antreprenoriat, unde studenții lucrează în echipe, învață despre afaceri prin desfășurarea unor afaceri reale sub îndrumarea unui „antrenor de echipă”.

„Această distincţie vine ca o recunoaştere neaşteptată, dar mă bucur că prin ea atenţia internaţională se îndreaptă spre România. Munca colegilor mei merită recunoaşterea primită însă  fără doar şi poate dincolo de mine şi de echipa mea sunt mult mai mulţi tineri în lume şi în România care construiesc cu ideile lor un viitor mai cinstit şi mai incluziv, mai ales acum când din ce în ce mai mulţi ne-am dat seama că depinde de noi. Voi face tot ce îmi stă în puteri ca lumea să afle de ei”, spune Oana.

Lista completă a tinerilor, care schimbă lumea alături de Oana, poate fi accesată aici: https://www.weforum.org/agenda/2018/08/young-global-leaders-youth-day/ 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.