24 aprilie 2024, 19:31

Xenialii – generația între walkman si spotify

Cei născuţi în perioada 1977 şi 1985 fac parte dintr-o microgeneraţie cunoscută sub denumirea de „Xeniali“. Xenialii sunt cei care au crescut cu walkman şi casetofoane, dar s-au adaptat instantaneu la social media şi noile tehnologii.

Oamenii născuți între 1977 și 1983 nu au crescut în timpul tehnologiei ca o Milenial, dar eram totuși suficient de tineri pentru a ne adapta repede când tehnologia a lovit revoluția. A fost ultima generație care a crescut fără tehnologie, dar și prima care a îmbrățișat mesaje text, social media și dating online când am ajuns la vârsta de 20 de ani, potrivit Gosocial.

Aceștia își amintesc că au folosit walkmans și VCR-uri, dar au îmbrățișat și iPod-uri și DVD-uri. Am înregistrat cântece de pe radio când eram copii, dar pe măsură ce am îmbătrânit ne-a plăcut folosind iTunes și Spotify.

Sursa theconversation.com

Xennialii nu au avut mobile până la vârsta de 20 de ani. În copilărie au folosit telefoanele publice. În schimb, unii mileniali au primit mobile în copilărie sau adolescenţă. Per total, părinţii xennialilor au fost mai relaxaţi decât cei ai milenialilor, care au transformat în obsesie dorinţa de reuşită a copiilor.

Xennialii lucrau deja atunci când a venit criza din 2008. Mulţi mileniali, în schimb, abia terminau facultatea sau îşi căutau locuri de muncă. Unele studii arată că, cel puţin în SUA, xennialii au fost cei mai afectaţi de criză – aveau datorii de studiu din facultate şi-au pierdut locurile de muncă.

Autoarea Sarah Stankorb este cea care aduce la cunoștință termenul de „Xeniali“ printr-un articol publicat în 2014, în revista „Good“, în care descrie microgeneraţia care se „încalecă“ peste Generaţia X (1965–1980) şi generaţia Milenialilor (1981-1996), conform Business insider.

Profesorul Woodman spune: „Ideea este că există această generație micro sau între generații între grupul Gen X – despre care ne gândim ca pe cei deprimați de flanelă – purtând, copii care au ascultat grunge, care au venit după Baby Boomers – și Millennialii, care să fie descrisă ca fiind optimistă, inteligentă din punct de vedere tehnic și poate puțin prea sigură de sine și prea încrezătoare. „


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol