22 octombrie 2021, 10:30

China 1 – Coreea de Sud 0 (sau cum Xiaomi a depășit Samsung)

Producătorul chinez de smartphone-uri Xiaomi continuă să înregistreze o creștere solidă. După ce a depășit pe Apple și a devenit cel de-al doilea furnizor de smartphone-uri din lume în al doilea trimestru (T2) al anului 2021, acum este pre primul loc la vânzări în Europa.

Xiaomi a depășit Samsung și a avut 12,7 milioane de telefoane livrate în T2, în creștere cu 67,1% față de anul anterior. Livrările de aparate Samsung au scăzut cu 7% în aceeași perioadă, la 12 milioane de unități, deși compania coreeană rămâne cel mai mare furnizor de telefoane mobile din lume.

Expedierile globale de smartphone-uri în Europa au crescut în 2021 datorită recuperării post-COVID. Și Apple este în creștere decentă: producătorul de iPhone a crescut cu 15,7% față de 2021, datorită interesului puternic față de iPhone 12.

Concentrarea companiei Xiaomi pe valoare pare să fi contribuit la extinderea atracției sale în Europa. Xiaomi a cunoscut un mare succes în Rusia, Ucraina, Spania și Italia, printre altele și a găsit clienți dornici de seria sa de smartphone-uri Mi și Redmi, bogate în funcționalități de valoare.

Creșterea lui Xiaomi a fost, de asemenea, ajutată de dispariția companiei Huawei, care continuă să elibereze piața europeană după ce telefoanele sale au pierdut accesul la serviciile Android și Google în 2019.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.