26 octombrie 2021, 21:31

Xiaomi a lansat un prototip de ochelari inteligenți (VIDEO)

Xiaomi a lansat ochelari inteligenți bazați pe realitate augmentată (AR). Deocamdată, compania spune că este doar un concept, dar dar și alte concepete anterioare au devenit realitate. Nu există încă o dată de lansare sau un preț, dar se pare că este un dispozitiv funcțional.

„Xiaomi Smart Glasses” arată ca o pereche de ochelari de vedere voluminoși și au o cameră de 5MP într-un colț și sistemul de afișare în celălalt. Sistemul de afișare este bazat pe microLED și conține o serie de obiective, dar și un obiectiv cu ghid de undă numai pentru ochiul drept. Cipul are 2,4 mm x 2,02 mm, cu pixeli individuali de 4 μm. Marele compromis este că sistemul microLED este de fapt monocrom: ochelarii pot afișa doar verde.

Ochelarii inteligenți Xiaomi nu pot afișa 3D. Spre deosebire de aceștia, ochelarii Snapchat au cu adevărat realitate augmentată în cele două lentile, viziune stereoscopică și plasarea 3D a obiectelor virtuale în lumea reală pe baza perspectivei purtătorului.

Software-ul este ceea ce face un dispozitiv util și o mare problemă cu ochelarii AR este că nu există niciun sistem de operare AR, magazin de aplicații sau ecosistem de aplicații. Xiaomi a prezentat cinci funcții:

  1. notificări
  2. apeluri telefonice
  3. hărți
  4. fotografiere
  5. traducere.

 

Compania folosește o versiune foarte personalizată de Android și „XiaoAI Assistant” pentru comenzile vocală. Acestea sunt principalele moduri de interacțiune cu ochelarii.

La fel ca un ceas inteligent, există atât capacități de procesare individuale, precum navigarea, fotografierea, teleprompterul,  traducerea textului în timp real și realizarea fotografiilor, dar ochelarii pot fi și asociați cu telefonul, pentru afișarea notificărilor și efectuarea apelurilor. Există un touchpad pe lateral, dar și trei butoane de-a lungul marginii inferioare a brațului drept al ochelarilor. Un microfon este ascuns în punte.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.