25 ianuarie 2022, 9:04

Youtube suspendă canalul lui Donald Trump

YouTube a anunțat suspendarea canalului preşedintelui american în exerciţiu Donald Trump pentru „cel puţin şapte zile” şi a şters un videoclip pe motiv de încălcare a politicii sale antiincitare la violenţă, transmite Agenția France Presse, citată de rfi.ro.

„În lumina îngrijorărilor cu privire la riscul actual de violenţă, am eliminat noul conţinut postat online pe canalul lui Donald J. Trump pentru încălcarea politicilor noastre”, a scris site-ul de videoclipuri într-un comunicat.

Pagina de start a canalului Trump prezenta un videoclip în care şefului statului punea la îndoială procesul electoral prezidenţial din noiembrie. Postare înregistrase aproximativ 5,8 milioane de vizionări.

Suspendat cel puțin 7 zile

Canalul preşedintelui american în exerciţiu este acum „suspendat pentru orice nouă încărcare de conţinut timp de cel puţin şapte zile”, a adăugat YouTube.

Platforma de partajare video a declarat că „va dezactiva pe termen nelimitat comentariile” pe canalul Trump din motive de securitate.

Săptămâna trecută, Facebook a suspendat conturile de Facebook şi Instagram ale lui Donald Trump în urma invadării violente a Capitoliului SUA de către o mulţime de susţinători de-ai săi, care a perturbat temporar certificarea victoriei electorale a democratului Joe Biden.

Şeful Facebook Mark Zuckerberg a susţinut că preşedintele SUA a folosit platforma pentru a incita la violenţă şi ar putea continua să o facă.

Twitter a mers şi mai departe ştergând definitiv contul miliardarului republican şi privându-l de platforma sa preferată.

De asemenea, Twitter a „suspendat definitiv” 70.000 de conturi afiliate QAnon, o mişcare complotistă pro-Trump.

Apple şi Google au luat măsuri care au dus la eliminarea rețelei sociale Parler, foarte populară printre susţinătorii lui Donald Trump, de pe platformele lor de descărcare a aplicaţiilor.

Alte reţele sociale precum Snapchat şi Twitch au suspendat de asemenea contul preşedintelui Trump.

Solicitarea coaliției de ONG-uri

O coaliţie de ONG-uri a cerut YouTube să închidă canalul oficial al preşedintelui american Donald Trump şi a ameninţat platforma video Google cu un boicot publicitar dacă nu face acest lucru.

Acest canal „îi oferă lui Trump posibilitatea de a continua să răspândească informaţii false în jurul ideii că alegerile americane au fost trucate”, a argumentat Jim Steyer, fondatorul asociaţiei Common Sense Media şi unul dintre liderii mişcării #StopHateForProfit care a lansat un boicot publicitar masiv pe Facebook vara trecută.

Petiție pentru închiderea contului de YouTube al lui Donald Trump

„Dacă YouTube nu este de acord cu noi şi refuză să se alăture celorlalte platforme care l-au interzis pe Trump, vom apela la agenţiile de publicitate”, a declarat Jim Steyer.

Steyer a vorbit în numele coaliţiei #StopHateForProfit, care include mai multe ONG-uri, inclusiv NAACP (principala organizaţie afro-americană pentru drepturi civile), Liga anti-defăimare, Free Press şi Mozilla.

Asociaţia a menţionat că luni dimineaţa canalul de YouTube al lui Donald Trump avea 2.73 milioane de abonaţi, faţă de 2.77 milioane marţi seara. În videoclipul din capul listei de pe canalul său, care datează de acum o lună, miliardarul republican încearcă să discrediteze legitimitatea alegerilor prezidenţiale din noiembrie.

Twitter a şters 70.000 de conturi afiliate QAnon, o mişcare pro-Trump care susţine teoriile conspiraţioniste.

În luna iulie, boicotul organizat de această coaliţie de ONG-uri care a cerut Facebook să combată mai eficient incitarea la ură, a fost urmat de sute de companii.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.