12 decembrie 2023, 6:14

YouTube testează un instrument de inteligență artificială care clonează vocile vedetelor pop

YouTube a anunțat un instrument de inteligență artificială care le permite utilizatorilor să imite vedete pop precum Demi Lovato și John Legend, scrie BBC.

Funcția experimentală, numită Dream Track, permite utilizatorilor să creeze melodii scurte prin descrierea calităților, inclusiv a conținutului liric și a stării de spirit.

Nouă artiști au permis ca vocea lor să fie „clonată” de către software, printre care Charli XCX, Troye Sivan, T-Pain și Sia.

Deocamdată, aproximativ 100 de creatori de conținut din SUA au primit acces la acest instrument, care poate fi folosit doar pentru a crea coloana sonoră a videoclipurilor de pe YouTube Shorts – rivalul platformei TikTok.

Compania a publicat două videoclipuri de probă create cu Dream Track, care prezintă imitații ale lui Charlie Puth și T-Pain.

Piesa lui Puth a fost generată de următoarea solicitare: „O baladă despre cum se atrag contrariile, acustică optimistă”.

Rezultatul pare a fi un MP3 de calitate inferioară, plin de artefacte digitale. Uneori, vocea lui Puth sună „pătată”, cu consoane care sunt ocazional confuze și indistincte.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol