14 aprilie 2024, 20:24

„Zâmbetele din cutie”. Daruri de Crăciun pentru elevii din 45 de sate, venite din partea  mai multor școli din București

La Colegiul Național Ion Creangă din București, peste 600 de elevi au pregătit cutii cu cadouri pentru colegii lor mai puțin norocoși care învață în 45 de sate din diverse zone ale țării.

 „Zâmbetele din cutie”. E un proiect menit să aducă puțină magie în viețile câtorva mii de copii din țară. Elevi din școlile și liceele din București și Ilfov au pregătit în aceste zile cadouri pentru colegi de-ai lor din comunități rurale. Unii elevi au prgătit câte o cutie, alții…chiar mai multe.

De mai bine de zece ani, pachete cu haine, cărți și rechizite ajung acolo unde e mai mare nevoie de ele. Camioanele încărcate de voluntari și daruri pleacă, săptămâna aceasta, să împartă bucurie printre copii.

Sufletul și organizatorul acestei campanii e Gabriel, preşedintele Asociaţiei „Şansa Ta”: . Și-a lăsat amintirile copilăriei într-un centru de plasament. Și nu uită asta nicio clipă. : Mi-aduc aminte când eram și eu mic, primeam cadouri. Și acum, când am ajuns mare, îmi place și îmi doresc foarte mult să ajut foarte mulți copii din România, care se află în dificultate”

În 11 ani peste 220.000 de copii din satele României au primit zâmbete din cutie. Săptămână viitoare, coletele vor pleca spre 45 de sate din 10 județe ale tării. 12.000 de copii vor primi, și în acest an, bucurie de Crăciun.

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol