8 august 2020, 20:29

Zi de suspans pentru români la Jocurile Invictus din Canada

Vineri, 29 septembrie, este o zi de suspans pentru militarii români de la Jocurile Invictus ce au loc la Toronto, Canada. Astăzi se va da finala pentru tir cu arcul, la care participă caporalul Eugen Pătru, plutonierul Ionuț Butoi, colonelul Dorin Petruț și colonelul Augustin Pegulescu.

Aceștia au trecut miercuri de pre-calificări, iar vineri se dă lupta pentru câștigarea unui loc cât mai sus în clasament și revenirea în țară cu o medalie, informează Gsp.ro.

România participă pentru prima oară la acest campionat de sport dedicat militarilor răniți, însă românii se pare că au fost foarte bine pregătiși, reușind deja să câștige medalii importante. Este vorba despre locotenentul Ciprian Iriciuc, ce a participat la proba la canatoj în sală, categoria de patru minute, și despre maiorul Laurențiu Șerban, ce s-a afirmat la atletism, proba de 1.500 de metri, categoria amputație sub genunchi. Ambii au reușit miercuri să obțină locul al treilea și medalia de bronz, relatează EuropaFM.ro.

Jocurile paralimpice Invictus au fost create la inițiativa Prințului Harry al Marii Britanii, fiind un mod de a onora eforturile și sacrificiile pe care le-au făcut militarii răniți din mai multe armate NATO. Anul acesta au participat 550 de militari.

[Sursă imagine: libertatea.ro]


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.