27 ianuarie 2023, 16:31

Zilele filmului german, în premieră și la Timișoara

Zilele Filmului German revin la Bucureşti, în perioada 2 – 5 martie, la Cinema Elvire Popesco, informează un comunicat al Institutului Goethe. În premieră, evenimentul are loc şi la Timişoara, la Cinema Victoria, în perioada 9 – 12 martie.

„Mă bucur să revenim, în sfârşit, după această perioadă în care am simţit lipsa întâlnirilor cu publicul de la Zilele Filmului German. Partea bună este că ediţia cu numărul 15 însumează cele mai bune producţii de film german din ultimii ani, prin urmare publicul este aşteptat cu o selecţie din care îi va fi greu să rateze vreun titlu”, a afirmat coordonatorul festivalului, Marina Neacşu, citat în comunicat.

Cea de-a XV-a ediţie a Zilelor Filmului German va fi deschisă de „Toubab” distins cu Premiul Publicului la Festivalul Internaţional de Film de la Varşovia şi Festivalul Filmului German din Lisabona şi Premiul pentru cel mai bun tânăr actor ex-aequo pentru Farba Dieng şi Julius Nitschkoff la Bavarian Film Awards.

Filmul regizat de Florian Dietrich spune povestea lui Babtou (Farba Dieng), proaspăt eliberat din închisoare, care, deşi este născut în Germania, urmează să fie deportat în Senegal, lucru care îl aduce în situaţia în care să decidă să se căsătorească cu cel mai bun prieten al său, Dennis (Julius Nitschkoff), care este heterosexual.

Vizualul festivalului este construit de graficianul Marius Weber în jurul unui cadru din „Die Goldfische”/”Peştişorii aurii”, alt film ce va fi prezentat în premieră.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol