CITIRE

Ziua Câmpului, sărbătorită de fermieri în Insula M...

Ziua Câmpului, sărbătorită de fermieri în Insula Mare a Brăilei. „Ne dorim să vindem întreaga producție de lucernă în România”

2000 de persoane interesate de cele mai noi tehnologii din domeniul agricol au participat la ediția din acest an a Zilei Câmpului, organizată pe Insula Mare a Brăilei. Printre aceștia s-au numărat fermieri, studenți de la Agronomie, dar și elevi dornici să vadă cum arată viitorul agriculturii.

Lucian Buzdugan la Ziua Câmpului

Lucian Buzdugan la Ziua Câmpului

Gazda Zilei Câmpului, primul român care dă numele unui utilaj agricol

Gazda Zilei Câmpului, Lucian Buzdugan, este primul român al cărui nume este menționat pe un utilaj agricol. Producătorii germani de la Horsch au vrut astfel să marcheze contribuția inginerului la inventarea unei semănători universale, visul de zeci de ani de zile al românului.

Cea mai mare exploatație agricolă din Uniunea Europeană

Lucian Buzdugan, directorul Agricost, le-a prezentat participanților investițiile făcute în dezvoltarea tehnologiei agricole, dar și planurile de viitor pe care le are.

În Insula Mare a Brăilei se desfășoară cea mai mare exploatație agricolă din Uniunea Europeană. Inginerul le-a dezvăluit persoanelor interesate secretele amenajării spațiului potrivit pentru porumb, soia sau lucernă.

Insula Mare a Brăilei

Insula Mare a Brăilei

„Ne dorim să vindem întreaga producție de lucernă în România!”

În prezent, pe Insula Brăilei se cultivă 2500 hectare de lucernă, dar inginerul Buzdugan își propune ca în viitorul apropiat să cultive 12500 de hectare. Potrivit acestuia, pentru a atinge obiectivul propus, sunt necesare cinci fabrici de uscare a lucernei. Pe Insula Mare a Brăilei, anul trecut s-au produs 40000 tone de lucernă. Întrebat care este destinația lucernei, inginerul a precizat că 2000 de tone sunt cumpărate de fermele din România, iar restul merg în export. Lucian Buzdugan a mărturisit că și-ar dori să vândă întreaga producție de lucernă în țara noastră.

Lupta cu seceta

În cadrul evenimentelor prijeluite de Ziua Câmpului, inginerul Buzdugan a mărturisit că lupta cu seceta este dificilă. Cu toate acestea, conform planurilor pe care le are, își propune ca în urma mai multor investiții, să reușească irigarea integrală a Insulei Mari a Brăilei.

Experimente inedite

În acest an, pe Insula Brăilei este în desfășurare un experiment inedit, o cultură mixtă de mazăre și triticale, pornind de la tehnologia unor cercetători români. Pasul următor este înființarea unei culturi de porumb siloz. Pornind pe acest drum, inginerul Buzdugan își propune să obțină o rentabilitate mai mare decât cea a lucernei.

„Sute de oameni aleg să rămână în România și nu pleacă în Anglia sau în Franța”

Prezent la Ziua Câmpului, Arnaud Perrein, președintele Asociației Producătorilor de Porumb din România, a apreciat că fermele de pe Insula Mare a Brăilei oferă locuri de muncă pentru sute de români care, datorită condițiilor bune, aleg să rămână în România în loc să plece în alte țări.

Sursă foto cover: agrisuport.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.