CITIRE

Ziua Conștientizării Autismului. Ce înseamnă să cr...

Ziua Conștientizării Autismului. Ce înseamnă să crești un copil cu autism în România

Astăzi, 2 aprilie este Ziua Conștientizării Autismului, o zi dedicată informării, dar mai ales asumării că autismul există, iar Liuba Iacoblev ne-a vorbit despre situația cu care se confruntă persoanele care suferă de autism, precum și despre cât de mult se implică statul român în ajutorarea acestora.

”Autismul este o tulburare de dezvoltare. Principalele ei caracteristici sunt problemele de comunicare, relaționare socială, interesele restrânse și repetitive ale persoanei cu autism. Acestea sunt principalele dificultăți pe carele au persoanele cu autism. Această triadă de caracteristici este extrem de diferită. Este o combinație de aceste deficiențe, în proporție și în grade diferite. La aceste caracteristici se mai pot adăuga și alte probleme și atunci ele complică tabloul de manifestări ale persoanei respective. Poate să apară retardul intelectual, la destul de multe persoane – aproximativ până la această dată – 50% dintre persoane au o anumită formă de dizabilitate intelectuală, anxietate, la un moment dat poate apărea depresia, tulburarea obsesiv-compulsivă, și atunci ele se combină și tablourile sunt extrem de diferite. Pot fi copii tineri care nu au un limbaj verbal și atunci trebuie să învețe o formă alternativă de comunicare, cu toate eforturile de stimulare a comunicării verbale, se poate ajunge la un moment dat să renunți la stimularea aceasta și să te axezi mai mult pe alte forme de comunicare”, a povestit Liuba Iacoblev, președintele Asociației Părinților Copiilor cu Autism România, potrivit psnews.ro.

Despre felul în care se raportează autoritățile din România la problemele persoanelor care suferă de autism și ce înseamnă să crești un copil cu autism, puteți afla în interviul cu Liuba Iacoblev, publicat de PSNEWS.RO.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.