10 iulie 2020, 6:20

Ziua copilului. Unde se pot distra micuții

„Există doar două moșteniri de durată pe care sperăm să le oferim copiilor noștri. Unul dintre acestea este rădăcini, iar celelalte, aripi.”Johann Wolfgang von Goethe

 

Ziua Copilului simbolizează puritatea și îndeamnă la ocrotirea copiilor de pretutindeni.

Inițiativa unei zile dedicate copiilor a apărut în 1925, în cadrul Conferinţa mondială pentru bunăstarea copiilor de la Geneva. După această conferință, mai multe state au stabilit să marcheze problemele copiilor prin instituirea unei zi dedicate lor. Nu există o dată impusă, ci fiecare țară își stabilește o zi proprie.

În majoritatea țărilor ex-sovietice, a fost aleasă data de 1 iunie, după Congresul Federaţiei Democratice Internaţionale a Femeilor din Moscova, din 1949.

Din anul 2017, în România, data de 1 iunie a devenit zi liberă.

În parcul IOR din București are loc 1uniFEST, un festival organizat de Itsy Bitsy, unde vor fi activități pentru toată familia, jocuri și concursuri, de la 8 dimineața la 8 seara. Intrarea este liberă.

Între 1 și 7 iunie, are loc Săptămâna Copiilor la Trapped Room Escape. Evenimentul are loc laCandyland – Escape Room Creat 100% pentru Copii. Taxa de intrare este de de 40 lei/ persoană.

La Romexpo are loc, până pe 2 iunie, Salonul Internațional de Carte Bookfest. Va fi prezentă acolo inclusiv literatura pentru copii, informează A1.

La aerodromul Clinceni se va desfășura evenimentul Clinceni Airshow. Demonstrația aeriană se va desfășura între orele 11:00 și 17:00, iar intrarea este gratuită. Participanții se pot plimba cu balonul de aer cald sau pot face zboruri în tandem cu parașuta.

La Magic Place Aqua Park, cele mai iubite personaje de poveste vor veni la piscină într-o paradă de zile mari.

Clubul Copiilor Isteţi va aşteaptă sâmbătă 1 iunie – ora 12.15, cu o serie nouă de Experimente cu Reacţie şi Distracţie! Oare cum poţi face zăpadă, chiar dacă a venit vara? Sună a magie, însă la experimentele lor, veţi vedea că totul este ştiinţă!

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.