4 decembrie 2021, 3:22

Ziua Educației, sărbătorită în mod inedit la Târgu Mureș. Inițiativă demnă de Cartea Recordurilor

Cu ocazia Zilei Internaționale a Educației, elevii Colegiului Național „Unirea” din Târgu Mureș au realizat un tablou din 18.000 de piese, care va acoperi o mare parte din curtea şcolii şi care este denumită „Tabloul poveştilor”. Cu această lucrare, elevii urmăresc să doboare recordul pentru cel mai mare tablou din lume.

„Ne pregătim de ceva vreme cu acest proiect Unirea Art Scena, pe care dorim să îl transformăm într-o manifestare cu caracter naţional anual de educaţie, artă, istorie şi turism cultural şi astfel să creăm un Centru Cultural Educaţional European. Nu suntem la prima colaborare cu Colegiul Naţional Unirea. Ritmul şi bucuria cu care elevii au intrat şi au acceptat acest proiect au făcut ca balul bobocilor în sine, de la care a pornit ideea, să nu mai fie doar o petrecere. Aşa că manifestarea propriu-zisă s-a transformat într-o serie de activităţi culturale şi educative care se vor derula în perioada 19-29 octombrie. Ca un preambul, de Ziua Educaţiei am reuşit să punem bazele celui mai mare tablou, cu care dorim să doborâm recordul mondial, care va fi un colaj fotografic”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul artistic al Unirea Art Scena, regizorul Liviu Pancu.

Colajul este format din fotografii, desene din copilărie ale elevilor, picturi, imprimate de coli A4, care vor fi amplasate pe cutii de carton.

„Toate cutiile pe care vor fi puse colajele vor forma un ‘U’ uriaş, care vine de la Unire, fiindcă suntem în anul Centenarului Unirii. Până la urmă şi pe noi ne uneşte o energie care ne pune să muncim, această energie este Liviu Pancu. Dorim să obţinem ceva măreţ, va fi o unire şi între noi, elevii”, a arătat elevul Paul Frigoro.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.