14 aprilie 2024, 20:35

Ziua Îndrăgostiţilor, o sărbătoare „occidentală şi decadentă”, ar putea fi interzisă în Rusia

Ziua Îndrăgostiţilor (Valentine’s Day) nu este foarte populară în rândul autorităţilor şi al Bisericii Ortodoxe. Este considerată o practică occidentală şi „decadentă” şi interzicerea ei este în prezent în discuţie, relatează France Info citat de siteul 20minutes.fr.

„Mulţumesc lui Dumnezeu, propaganda şi ideologia LGBT au fost interzise prin lege în ţara noastră”, a declarat Kirill, al 16-lea patriarh al Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru France Info.

„Cu toate acestea, este important să mergem mai departe. Sărbătorirea aşa-zisei Zile a Îndrăgostiţilor, importată din Occident, rămâne propagandă pentru relaţiile care nu au nimic de-a face cu dragostea adevărată”.

Un ales din Duma, Parlamentul Rusiei, a mai cerut ca Ziua Îndrăgostiţilor să nu mai fie menţionată în şcoli şi administraţii. Trebuie amintit că de la apariţia sa în ţară, autorităţile s-au poziţionat imediat împotriva Zilei Îndrăgostiţilor.

Sărbătoarea a ajuns în Rusia abia la începutul anilor 2000, după căderea URSS. Guvernul nu a apreciat introducerea acestei sărbători occidentale, considerată „decadentă” şi susţinând iubirea liberă, şi chiar şi-a creat propria sărbătoare: 8 iulie, sărbătoarea iubirii, a familiei şi a fidelităţii.

Dar acest lucru nu a diminuat popularitatea Zilei Sf. Valentin, dar ruşii o sărbătoresc destul de discret. Miercuri, restaurantele au oferit seri speciale fără a denumi ocazia şi mai multe magazine au oferit promoţii, dar s-au abţinut să menţioneze „Valentine’s Day” în vitrine, potrivit France Info.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol