CITIRE

Ziua Infanteriei Marine Române. Istoricul Batalion...

Ziua Infanteriei Marine Române. Istoricul Batalionului 307 la ceas aniversar

Astăzi, românii sărbătoresc Ziua Infanteriei Marine care a fost înființată în anul 1886. Astfel, conform Legii de organizare a Flotilei, echipajul Crucisatorului „Elisabeta”, construit de santierele din New Castle, care era alcatuit din peste 180 de marinari, avea in compunere 20 de infanteristi marini.

În anul 1916, a inceput procesul de reorganizare a armatei, fiind mentionat in cadrul Marinei Militare, Batalionul de Debarcare, alcatuit din efectivele terestre ale marinei. Ulterior, apare in Ordinea de bataie a Marinei Militare Romane din ianuarie 1917 o noua structura, Corpul Infanteristilor Marinei, care avea ca zona de responsabilitate Delta Dunarii si litoralul maritim, conform Ziua Constanța.

Sursa www.radiometafora.ro

Cu timpul, structurile de infanterie marină s-au dezvoltat, diversificându-și gama de misiuni, cum ar fi lupta împotriva minelor și navelor de suprafață inamice, menținerea legăturii cu navele proprii, interzicerea infiltrării grupurilor de cercetare-diversiune și intarzierea actiunilor inamicului pana la sosirea fortelor principale, ajungand in aprilie 1940, sa fie constituit Batalionul de Infanterie Marina, prima unitate de acest fel din Armata Romana.

Sursa www.radiometafora.ro

În următorii ani, Infanteria Marină Română a suferit mai multe restructurari succesive, determinate de evenimentele politice si militare, fiind chiar desfiintata, in anul 1958, la cererea consilierilor sovietici. La data de 29 noiembrie 1971, a fost reinfiintat Batalionul de Infanterie Marina, data care a devenit Ziua Infanteriei Marine Romane.

Ziua de 29 este o ocazie deosebită pentru a omagia sacrificiile infanteriștilor marini în timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, aducându-le o recunoștință imensă. Cu demnitate și curaj, prin munca susținută și tărie de caracter, infanteriștii marini au fost mereu devotați patriei, oameni care au iesit cu fruntea sus din orice misiune, câștigându-și, de-a lungul timpului, respectul binemeritat.

Sursa www.radiometafora.ro

Batalionul 307 Infanterie Marina este o structura importanta a Fortelor Navale Romane, care executa misiuni de descurajare si anihilare a actiunilor teroriste in zona Deltei Dunarii, zona lagunara si pe fluviu, de supraveghere si protectie a cailor de comunicatii navale, misiuni de transport, participa la operatii in sprijinul pacii, misiuni de cautare – salvare pe fluviu si pe mare, misiuni de monitorizare a zonei de responsabilitate, misiuni de asistenta medicala primara in situatii de urgente civile, misiuni de limitare si inlaturare a efectelor dezastrelor sau a altor situatii de criza.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.