CITIRE

Ziua mondială a diversității culturale, un mod de ...

Ziua mondială a diversității culturale, un mod de a promova pacea

În fiecare an pe 21 mai este sărbătorită Ziua mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare.

În 2001, UNESCO a adoptat Declarația universală privind diversitatea culturală și, în decembrie 2002, Adunarea Generală a ONU, în Rezoluția 57/249.

Ziua este promovată de către UNESCO cu scopul de a scoate în evidență diversitatea culturală, deoarece refacerea prăpastiei dintre culturi este urgentă și necesară pentru pacea mondială.

Diversitatea culturală este foarte importantă nu doar în ceea ce privește creșterea economică, ci și ca mijloc de a conduce o viață intelectuală, emoțională, morală și spirituală. Acest lucru este capturat în cele șapte convenții de cultură, care oferă o bază solidă pentru promovarea diversității culturale. Diversitatea culturală este deci un bun indispensabil pentru reducerea sărăciei și pentru realizarea dezvoltării durabile, potrivit site-ului ONU.

Cooperarea între civilizații și creșterea nivelului de respect pot fi realizate prin mijloace de informare și prin tehnologii de informare și comunicare.

În 2005 a fost adoptată Convenția UNESCO privind protecția și promovarea diversității expresiilor culturale, care are patru obiective principale: sprijinirea sistemelor durabile de guvernare pentru cultură, realizarea unui flux echilibrat de bunuri și servicii culturale și creștere mobilității artiștilor și profesioniștilor din domeniul culturii, integrarea culturii în cadrul dezvoltării durabile, promovarea drepturilor omului și a libertăților fundamentale, după cum se arată pe site-ul ONU.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.