28 februarie 2020, 17:47

Ziua Mondială a Rinichiului

Ziua de 10 martie a fost declarată Ziua mondială a rinichilor și este o campanie globală de conștientizare care are ca scop creșterea gradului de conștientizare a importanței rinichilor noștri.

Ziua mondială a rinichilor revine în fiecare an. În întreaga lume au loc sute de evenimente. Conștientizarea comportamentelor preventive, conștientizarea factorilor de risc și conștientizarea modului de a trăi cu o boală de rinichi. Acest lucru este făcut pentru  sănătatea rinichilor.

Ziua mondială a rinichilor vizează sensibilizarea cu privire la importanța rinichilor pentru sănătatea noastră generală și reducerea frecvenței și a impactului bolii renale și a problemelor asociate de sănătate la nivel mondial, potrivit www.worldkidneyday.org.

Obiective:

  • Creșterea gradului de conștientizare cu privire la „rinichii uimitori”
  • Evidențiera faptului că diabetul zaharat și hipertensiunea arterială sunt principalii factori de risc pentru boala renală cronică (CKD).
  • Încurajarea examinării sistematice a tuturor pacienților cu diabet zaharat și hipertensiune arterială pentru CKD.
  • Încurajarea comportamentele preventive.
  • Informarea tuturor profesioniștilor medicali despre rolul lor cheie în detectarea și reducerea riscului de CKD, în special în cazul populațiilor cu risc sporit.
  • Accentuarea rolului important al autorităților locale și naționale din domeniul sănătății în controlul epidemiei CKD. La Ziua Mondiala a Rinichilor, toate guvernele sunt incurajate sa ia masuri si sa investeasca in screening-ul renal.
  • Încurajarea transplantului ca pe o opțiune cu cele mai bune rezultate pentru insuficiența renală și despre donarea de organe ca o inițiativă de salvare a vieții.

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.