17 decembrie 2023, 18:42

Ziua mondială Art Nouveau va fi sărbătorită cu un spectacol inedit la Oradea

Ediția 2023 a Zilei Mondiale Art Nouveau Oradea, va fi sărbătorită pe 10 iunie la Oradea sub motoul „Celebrează o zi, admiră o viață!”. Evenimentul organizat de Oradea Heritage va mai cuprinde expoziţii imersive şi un concert în Piaţa Unirii.

Oradea sărbătorește anual patrimoniul Art Nouveau printr-o serie de evenimente inedite. Anul acesta, în premieră pentru Oradea, Oradea Heritage – Fundația de Protejarea Monumentelor Istorice din Bihor anunţă un show cu drone, un spectacol memorabil pe cel mai mare ecran, cerul.

De asemenea, în Palatul Vulturul Negru vor fi deschise o serie de expoziții imersive, unde vă veţi putea bucura de culoare şi joc de lumini şi umbre, scrie Bihon.

Pe scena din Piața Unirii va fi organizat un concert de operă de înaltă clasă. Programul complet de anul acesta va fi anunţat de Oradea Heritage în curând.

Ziua Mondială Art Nouveau a fost stabilită în 2013 pentru a celebra memoria a doi mari reprezentanți ai stilului – Antonio Gaudi și Ödön Lechner.

Începând de atunci, la nivel mondial se organizează în data de 10 iunie evenimente variate care readuc în atenția publicului oamenii și operele ce au marcat acest curent artistic, precum și poveștile și valorile patrimoniului Art Nouveau din Europa.

Oradea este singurul oraș din România care face parte din rețeau internațională a orașelor Art Nouveau.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol