18 septembrie 2020, 17:06

Ziua Națională a Franței celebrată în condiții speciale. Fără spectatori la parada militară din 14 iulie

Ziua Națională a Franței se va desfășura anul acesta fără public la paradele militare organizate pe 14 iulie. Astfel, tradiționala ceremonie de pe bulevardul Champs-Elysées din Paris va fi înlocuită cu un eveniment ce va avea loc în Place de la Concorde, pentru a respecta măsurile impuse în timpul pandemiei de COVID-19, transmite Agerpres citat de Digi24.

Ceremonia militară va cuprinde „un dispozitiv restrâns la 2.000 de participanţi şi în jur de 2.500 de invitaţi”, cu respectarea regulilor de distanţare, a precizat joi preşedinţia franceză într-un comunicat de presă.

Totodată, președinția mai precizează și că evenimentul nu va fi deschis pentru public dar „situaţia ar putea fi reevaluată până la data de 14 iulie”, dacă raportările infectărilor zilnice va permite acest lucru.

Noutatea ceremoniei constă și într-o paradă aeriană care „va onora participarea armatelor noastre la lupta împotriva COVID-19”.

„Va aduce totodată un omagiu personalului din sănătate pe care francezii l-au aplaudat în fiecare seară în perioada măsurilor de izolare, precum şi tuturor actorilor mobilizaţi împotriva virusului”, mai arată comunicatul.

Sură Foto:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.