4 decembrie 2020, 0:33

Ziua Pământului, semnal de alarmă pentru protejarea mediului. Află care este tema de anul acesta.

Încă de pe data de 22 aprilie din anul 1970 se sărbătorește Ziua Pământului, toate aceste fiind posibile în urma unei inițiative ce a dorit să facă cunoscută problematica protejării mediului. În ziua de astăzi 193 de țări contribuie la celebrarea planetei noastre.

Sursă foto: es.123rf.com

Pentru anul 2019 tema oficială a Zilei Pământului este „Protejați-ne speciile” sau în engleză „Protect Our Species” din dorința de a evidenția situația animalelor aflate pe cale de dispariție. Cei care se ocupă de organizarea acțiunilor la nivel global atrag atenția asupra faptului că 40% dintre cele aproximativ 11.000 de specii de păsări din lume se află în scădere și circa 75% din recifele de corali sunt în primejdie.

În primele două decenii de la oficializarea Zilei Pământului, aceasta a fost marcată doar în Statele Unite ale Americii. Însă din anul 2009 Organizația Națiunilor Unite – ONU a declarat această zi drept sărbătoare oficială a planetei Pământ. Toate acestea cu un scop clar, acela de a clădi o societate stabilă pentru un viitor mult mai verde și curat.

Dacă facem o analiză asupra rolului pe care îl are Ziua Pământului, observăm că aceasta este foarte importantă deoarece face cunoscute la nivel global problemele de mediu. Tot pentru aceste idealuri a fost creată și o organizație „Earth Day Organization” care deține în prezent filiale în aproximativ 190 de țări. Despre Ziua Pământului (22 aprilie) se spune că este sărbătorită de circa un miliar de oameni de pe glob, iar în diverse comunități timp de o săptămână au loc evenimente destinate mediului înconjurător.

Sursă foto: gandul.info

Pentru celebrarea Zilei Pământului și compania Google a schimbat interfața paginii cu una tematică. Iar despre anul 2020 știm că ziua de 22 aprilie va fi despre necesitățile globale în acțiunile climatice transformatoare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.