8 iunie 2022, 23:38

Victimele necuvântătoare ale războiului: animalele de la zoo din Kiev (VIDEO)

Horațiu, elefantul asiatic, este atât de îngrozit de explozii încât a fost pus pe sedative. Zebrele sunt ținute înăuntru după ce au intrat în panică la zgomotul bombelor și au intrat direct într-un gard. Lemurul Maya este atât de copleșit încât și-a abandonat nou-născutul săptămâna aceasta. Aceasta este situația de la grădina zoologică din Kiev.

Aproximativ 50 de membri ai personalului s-au mutat în centrul extins pentru a avea grijă de animale non-stop, aducând cu ei aproximativ 30 de membri ai familiei. Se adăpostesc în timpul raidurilor aeriene în adăposturile improvizate ale grădinii zoologice: unul într-o incintă pentru păsări și altul într-un acvariu neterminat. Dar animalele mari precum elefanții sau girafele nu pot fi mutate sub pământ.

La Harkov, grădina zoologică Feldman Ecopark a raportat că instalațiile au fost avariate în luptele recente. Unele animale au fost rănite, altele au fost ucise.

Un adăpost pentru animale sălbatice din afara Kievului a mutat unele animale în străinătate, mai ales în Polonia, inclusiv lei și tigri. Dar acesta este un proces oricum dificil pentru animalele mari în timp de pace, darămite în timpul războiului.

Directorul grădinii zoo din capitala Ucrainei a început să se pregătească pentru posibilitatea unei invazii rusești cu aproximativ o săptămână înainte. La sfatul unui coleg director al grădinii zoologice din Haifa, și-a făcut provizii de alimente și materiale pentru a construi incinte în cazul unui atac. Până pe 25 februarie, au fost lupte în apropierea grădinii zoologice și gloanțele zburau deasupra animalelor.

Elefantul Horațiu este deosebit de vulnerabil la zgomote puternice, așa că un membru al personalului s-a mutat cu el în incinta elefanților în fiecare noapte, dormind lângă el și mângâindu-l. Când se trezește, îl hrănesc cu mere și vorbesc cu el până simt că este relaxat. Horațiu are nevoie de în jur de 220 de kilograme de mâncare pe zi. Deocamdată, grădina zoologică are suficiente provizii în stoc pentru aproximativ două săptămâni și speră să poată menține un flux constant de la furnizorii lor.

Foto: Heidi Levine (Washington Post)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol