20 ianuarie 2022, 4:08

​Japonia. Prinţesa Mako se căsătorește și își pierde statutul regal. La ce mai renunță ea

Prinţesa Mako, nepoata împăratului Japoniei, s-a căsătorit marţi, după mai mulți ani de controversă, a anunţat Casa Imperială.

„Documentele matrimoniale au fost prezentate şi acceptate”, a declarat un reprezentant al Agenţiei imperiale.

Se vor face declarații de presă, dar nu va fi o conferință de presă propriu-zisă din cauza stării de sănătate a Prințesei.

Mako își revine după ceea ce medicii de la palat au descris la începutul acestei luni drept o formă de tulburare de stres traumatic pe care a dezvoltat-o ​​după ce a văzut o acoperire mediatică negativă despre căsnicia lor, în special atacurile asupra lui Komuro, viitorul soț.

Banchetul de recepţie şi alte ritualuri specifice nu vor avea loc.

Telenovelă

Mako, care a împlinit 30 de ani cu trei zile înainte de nuntă, este o nepoată a împăratului Naruhito. Ea și Komuro erau colegi de clasă la Universitatea Creștină Internațională din Tokyo când au anunțat, în septembrie 2017, că intenționează să se căsătorească în anul următor, dar o dispută financiară a apărut două luni mai târziu și nunta a fost suspendată.

Disputa a implicat niște bani pe care mama-soacră i-ar fi primit de la fostul ei logodnic, și despre care nu se știa dacă au fost cadou sau doar un împrumut. Tatăl lui Mako i-a cerut lui Komuro să clarifice, iar el a dat o declarație lamuritoare, prin care se apăra. Nu a fost însă clar dacă disputa a fost pe deplin rezolvată.

Komuro, în vârstă de 30 de ani, a plecat la New York în 2018 pentru a studia dreptul și s-a întors în Japonia abia luna trecută.

La ce renunță Mako?

Nepoata împăratului Naruhito şi-a pierdut titlul regal atunci când ea şi Kei Komuro şi-au înregistrat căsătoria.

Mako a refuzat, de asemenea, zestrea de 140 de milioane de yeni (1,23 milioane de dolari) la care avea dreptul pentru că a părăsit familia imperială, au declarat oficialii palatului.

Ea este primul membru al familiei imperiale de la al Doilea Război Mondial încoace, care nu a primit această plată pentru că se căsătorește cu un om de rând. Makoi a ales să facă acest lucru din cauza criticilor privind căsătoria ei cu un bărbat pe care unii îl consideră nepotrivit pentru prințesă.

 

 

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.