22 mai 2024, 9:14

10 lucruri uimitoare despre pisici

Fie că stau ascunse printre blocuri și se feresc de ochii celor curioși, ori lenevesc la soare în curtea de la țară, micile ghemotoace de blană ne fac viața mai frumoasă.

Egiptenii obișnuiau să folosească pisica la vânatul păsărilor, dar și la pescuit, aceștia considerând pisicile niște animale valoroase. Astfel, a apărut chiar și un cult al pisicii. Cunoscută sub numele de Bast, Pasht sau Bastet, Zeița pisică o fost una dintre cele mai venerate zeități. Interesant este că în acele timpuri, corpul unei pisici, după moarte, era mumificat și îngropat într-un cimitir special.

Însă, în Europa, în Evul Mediu, pisicile erau asociate cu răul, astfel ele fiind vânate și torturate.

Din fericire, lucrurile au intrat pe făgașul normal și trebuie să recunoaștem că acum există iubitori de pisici care ar face orice ca micuțele feline să fie fericite.

Pentru că pisicuțele sunt preferatele multora, iată:

10 lucruri uimitoare despre pisici

  1. O pisică poate avea peste 100 de pisoi, pe parcursul vieții.
  2. Pisicile pot scoate aproximativ 100 de sunete diferite, în timp ce câinii doar 10.
  3. Auzul unei pisici este mai dezvoltat decât cel al câinelui. Astfel pisicile aud până la 100000 Hz, în timp ce câinii aud între 35000 si 40000 Hz, iar oamenii până la 20000 Hz.
  4. O pisică poate sări de cinci ori mai mult decât propria sa înălțime.
  5. În timp ce în Europa și în America de Nord pisica neagră este considerată aducătoare de ghinion, în Marea Britanie și Australia despre pisicile negre se spune că poartă noroc.
  6. Din păcate, frumoasele pisici nu percep gustul dulce, așa că nu se pot bucura de delicioasele prăjituri.
  7. Modelul crestat pe nasul unei pisici este la fel de unic precum o amprentă umană.
  8. Studiile confirmă faptul că pisicile au o vedere periferică de 285 grade panoramic, acestea neputând, totuși, vedea ce se află sub nasul lor.
  9. Isaac Newton este cel care a inventat cunoscuta “clapetă pentru pisici”, pe care o găsim mai mult în filmele americane. Acesta nu voia să mai fie deranjat de pisica sa, care deschidea frecvent ușa, în timp ce el făcea experimente, așa că a găsit soluția potrivită.
  10. Despre pisici se spune că dorm mult. Și, într-adevăr așa este. De exemplu, o pisică de nouă ani a fost trează doar 3 ani, restul timpului petrecându-l dormind.

Citește și:

Cum s-a trezit Sharon Stone din anestezie cu sânii măriți

Astăzi este ziua internațională a vedetelor rețelelor de socializare: pisicile


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol