8 iunie 2022, 4:56

Zece tehnologii care vor schimba lumea, de la hidrogenul verde la bio-printare

Fie că este vorba despre folosirea inteligenței artificiale în marketing sau educație, fie că este despre noi metode de a produce alimente sau explorarea spațiului, tehnologiile sunt în continuă schimbare. CB Insights evidențiază zece tehnologii (PDF) care vor schimba lumea în următorul deceniu.


1. Reducerea poluării prin producerea de hidrogen verde

Hidrogenul verde este produs folosind energie regenerabilă, spre deosebire de alte tipuri de combustibili din hidrogen fabricate din componente fosile sau gaze naturale, făcându-l o sursă de energie cu emisii zero. Poate fi utilizat pentru a furniza energie curată sectoarelor cu emisii ridicate, precum transportul și industria grea. Pe măsură ce noile tehnici de producție îmbunătățesc economia hidrogenului verde, companiile petroliere, companiile de utilități și alți giganți energetici explorează oportunități în acest domeniu.


2. Fermentația proteică

Trecând de la fermă la laborator, companiile explorează noi tehnici de producție durabile a alimentelor și băuturilor. Fermentația proteică implică producerea de proteine fără implicarea animalelor. Proteinele rezultate pot fi utilizate pentru o gamă largă de alimente, gustări, băuturi și deserturi. Întrucât cererea crescândă de alimente prezintă riscuri suplimentare pentru sănătatea planetei și afectează resursele globului, alimentele produse în laborator oferă o alternativă durabilă.


3. Bio-printarea

Bioprintarea permite crearea de țesuturi biologice și organe vii prin stratificarea celulelor vii și a biomoleculelor de susținere. Bioprintarea ar putea ușura criza transplantului de organe din SUA, deschizând ușa creării la cerere a organelor umane. Dezvoltarea medicamentelor ar putea beneficia, de asemenea, de bioprintare: produsele ar putea fi testate pe țesuturi și organe prelucrate, mai degrabă decât pe animale, generând rezultate mai translatabile. Pe măsură ce tehnologia se îmbunătățește, corporațiile explorează oportunități de imprimare a organelor pentru aplicații de medicină regenerativă.


4. Inteligența ambientală

Inteligența ambientală (AmI) poate ajuta la îmbunătățirea acoperirii în spitale și case de bătrâni. Cercetătorii explorează utilizarea ei în spații de asistență medicală precum secții de terape intensivă și clinici care sunt mai greu de monitorizat. Inteligența ambientală ar putea remodela îngrijirea pacientului în toate centrele de sănătate și case de îngrijire. Privind în viitor, AmI ar putea permite fluxuri de lucru clinice mai eficiente și ar putea îmbunătăți siguranța pacienților în unitățile de terapie intensivă și în sălile de operație. Ar putea fi, de asemenea, utilizată în spațiile de zi cu zi, pentru a prelungi independența persoanelor în vârstă și pentru a îmbunătăți gestionarea persoanelor cu o boală cronică.


5. Deținerea a o parte din orice

Tehnologia de valorificare permite persoanelor fizice să achiziționeze acțiuni la active tipic nelichide, cum ar fi lucrări de artă, case și obiecte de colecție. De exemplu, în industria vinului, oferirea de acțiuni vitivinicole le va permite companiilor din domeniu să extindă baza de investitori de tip colecționari privați la noi investitori privați și instituționali interesați de proprietatea fracțională asupra activelor reale distincte. De la redevențe în muzică până la lucrări de artă și mașini, companiile permit investiții în active netradiționale, creând noi piețe și fluxuri de venituri.


Citește despre celelalte tehnologii în raportul realizat de CB Insights.

Foto și infografii: raport


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol