22 aprilie 2021, 0:23

12 orașe de poveste din Europa, propuse de The  Mirror. De cine este România reprezentată în top?

Cotidianul britanic Mirror ne propune 12 orașe de poveste din Europa. Dintre acestea fac  parte Hallsatt, Positano și Colmar, dar și un oraș din România.

“Chiar dacă fiecare țară are propriile ei restricții de călătorie, asta nu înseamnă că nu putem visa”, este argumentul celor de la  The Mirror.

Trebuie spus, de asemenea, că propunerile celor de la The Mirror vizează doar localități din Europa.

Hallstatt, Austria

Acest sat alpin a fost plasat în Patrimoniu Mondial UNESCO și nu este greu de văzut de ce. Situată chiar pe malul lacului Hallstatt, localitatea vă propune arhitectura secolului al XVI-lea. Dar și cabane confortabile, buticuri fermecătoare și cafenele care servesc delicatese locale.

Întregul sat pare că a fost desenat dintr-o carte de povești și există teorii care spun că locul a fost sursă de inspirație pentru filmul Disney Frozen.

Colmar, Franța

Cu arhitectura sa ciudată, străzile pietruite și casele colorate, Colmar pare și el că aparține unui film Disney.

Punctele de atracție includ fermecătorul oraș vechi, plin de restaurante locale, unde puteți degusta bucătăria franceză de renume mondial. Vă așteaptă, de asemenea, buticurile ciudate pentru bibelouri și multe alte surprize.

Mica Veneție este, de asemenea, un loc popular atât pentru turiști, cât și pentru localnici, cu promenada și barurile sale de pe malul apei.

Positano, Italia

Amplasat spectaculos pe coasta Amalfi, acest frumos sat de stâncă este renumit pentru clădirile sale colorate care îl fac să iasă în evidență în peisajul luxuriant verde.

Adăugați o priveliște nemaipomenită la malul apei și obțineți o rețetă sigură pentru atragerea miilor de turiști.

Locul este plin de giuvaere turistice ce așteaptă să fie descoperite, de la restaurante locale la buticuri care gem de marfă din cea mai diversă.

Sintra, Portugalia

Sintra este cel mai bine cunoscut ca fiind casa incredibilului Palat Pena, considerat unul dintre cele mai bune lucruri de vizitat în Portugalia.

Castelul din secolul al XIX-lea se mândrește cu interioare fastuoase, arhitectură luxuriantă și căi ascunse. Fără a mai menționa că este o modalitate excelentă de a admira priveliștile dealurilor din jur.

Este o excursie ușoară, de o zi, de la Lisabona, astfel încât o puteți include într-un city-break.

12 orașe de poveste din Europa. Cinque Terre, Italia

Cinque Terre este de fapt format din cinci orașe, toate la fel de frumoase.

Există clădirile în culori vii, podgoriile întinse, porturi pline de viață și grămezi de restaurante cu fructe de mare. Ca să nu mai vorbim de fanii plimbărilor, care se vor bucura cu siguranță datorită gamei largi de trasee montane de-a lungul coastei.

Este posibil să vizitați într-o excursie de o zi și Florența, dar dacă puteți, merită să petreceți cel puțin două zile aici pentru a vă acorda timp și explora în mod corespunzător totul.

Bled, Slovenia

Punctul culminant evident al șederii în Bled este Lacul Bled, cu apele sale albastre și împrejurimile liniștite.

Faceți o excursie cu barca la Insula Bled, explorați istoricul Castel Bled sau chiar faceți o plimbare în jurul lacului (este o distanță de aproximativ 6 km, astfel încât să poată fi făcută ca o plimbare de dimineață pe îndelete).

Îți place o aventură? Poți face o scurtă călătorie cu mașina până la spectaculosul defileu Vintgar, cu podurile sale din lemn și numeroasele cascade.

12 orașe de poveste din Europa. Sinaia, România

Sinaia găzduiește nenumărate  repere istorice fascinante, indiferent dacă doriți să explorați impresionantul castel Peles sau să admirați arhitectura mănăstirii Sinaia din secolul al XVII-lea, care a servit odinioară ca reședință regală, este descrierea celor de la The Mirror.

Orașul este ascuns în Munții Bucegi, astfel încât împrejurimile sale sunt destul de spectaculoase. De la păduri verzi și fermecătoare până la vârfuri falnice și formațiuni stâncoase impresionante.

Mont-Saint-Michel, Franța

Acasă la unul dintre cele mai frumoase castele din Europa, Mont-Saint-Michel a atras de mult vizitatori datorită mănăstirii sale spectaculoase.

Situat în Normandia, puteți ajunge pe insulă cu autobuzul de transfer sau pe jos. Există o mulțime de magazine și restaurante locale de explorat într-o excursie de o zi, dar dacă doriți să rămâneți peste noapte, există și câteva hoteluri.

Rothenburg ob der Tauber, Germania

Veți simți că ați călătorit în trecut în acest oraș înconjurat de zid din Germania, datorită arhitecturii sale medievale și a străzilor pietruite.

Faceți un tur de plimbare de-a lungul zidurilor orașului, savurați delicatese locale la unul dintre restaurantele fermecătoare sau pur și simplu bucurați-vă de  atmosferă făcându-vă drum prin oraș.

A, și asigurați-vă că aveți timp pentru a explora magazinul de Crăciun, deschis  pe tot parcursul anului!

Village Popeye, Malta

Da, Popeye! Acest sat ciudat a fost inițial construit ca un set de film pentru adaptarea muzicală a lui Popeye din 1980.

În zilele noastre, casele din lemn și locația de pe malul mării s-au dovedit a fi un succes pentru vizitatori și s-au transformat  în parc tematic complet cu apariții ale celebrului marinar însuși.

Copiii pot explora satul elfului, unde ajutoarele lui Moș Crăciun lucrează din greu la fabricarea jucăriilor pentru Crăciun.

Reine, Norvegia

Insulele Lofoten sunt unul dintre cele mai bune locuri din Norvegia pentru a vedea aurora boreală, așa că Reine trebuie să fie pe lista dvs. dacă ați dorit întotdeauna să vedeți Aurora Boreală.

Orașul în sine are o mulțime de restaurante și hoteluri fermecătoare, dar peisajele sălbatice din jur fac din aceasta o destinație demnă de top 10.

Poznan, Polonia

Acest oraș fermecător din Polonia este renumit pentru piața sa principală, cu clădiri colorate, arhitectură atrăgătoare și o atmosferă vibrantă.

Petreceți-vă zilele explorând magazinele și rătăcind pe străzile pietruite, apoi mergeți înapoi în piață, seara,  pentru a savura o băutură cu vedere la unul dintre numeroasele baruri și restaurante.

Foto: Pixabay


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.