19 septembrie 2020, 15:24

16 reguli de bune maniere apreciate în întreaga lume

Codul bunelor maniere nu a fost invenția unei persoane, ci a apărut ca un răspuns firesc la probleme cotidiene ale societății. Chiar din timpul Antichității – în agora, în teatre sau în forum – oamenii aveau niște reguli de conviețuire, fără a avea comportamente deranjante pentru cei din jurul lor.

Sursă imagine: youtube.com

Cu toate că am evoluat ca umanitate și trăim civilizat, există o serie de reguli apreciate în întreaga lume, însă care nu sunt întocmai respectate, relatează Brightside.me.

1. Atunci când ești la sala și vezi că cineva se chinuie cu un aparat de fitness (pentru că este stricat), nu sta să te uiți – ajută. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să explici tuturor cum să facă exercițiile la aparate – pentru asta există un antrenor sau un supraveghetor al sălii.

2. Dacă ești cu partenerul de viață la piscină, nu vă sărutați și nu vă îmbrățișați insistent – un astfel de comportament poate fi deranjant pentru cei din jur.

3.  Sauna nu este locul potrivit pentru discuții lungi, mai ales când sunt persoane străine prin preajmă.

4. Mamele nu ar trebui să meargă cu băiețeii mai mari de patru ani la baia femeilor.

5.  Dacă un coleg este bolnav, nu-l ține prea mult de vorbă la telefon. O simplă întrebare despre cum se simte și o urare de însănătoșire este îndeajuns.

6. Dacă îți vizitezi o rudă sau un prieten la spital și îi aduci ceva de mâncare, trebuie să-l întrebi și pe colegul de salon dacă dorește ceva. În cazul în care sunt mai multe persoane în rezervă, încearcă să eviți o astfel de întrebare.

7. Copiii nu ar trebui să se joace pe telefon/tabletă sau să se uite la desene fără căști – dacă sunt și alte persoane în preajmă.

Sursă imagine: shutterstock.com

8. Copiii trebui să poarte costum de baie atunci când sunt pe plaja sau la piscină – fără nu este igienic și nici corespunzător.

9. Dacă împrumuți bani, este în regulă să întrebi când îi vei primi înapoi.

10. Ca regulă generală, dacă perioada nu este specificată, oamenii ar trebui să înapoieze banii într-o lună.

11. Atunci când împrumuți trebuie să mai ții cont de anumite aspecte: dă banii în bancnote mari și cât mai discret posibil (de preferat într-un plic).

Sursă imagine: alibaba.com

12. Când cineva plătește masa pentru tine, alege un preparat la preț mediu – totuși, dacă persoana insistă să îți iei ceva mai scump, nu refuza.

13. Dacă o persoană îți arată o poză în telefon, nu căuta prin restul fotografiilor dacă nu ai primit acordul.

14. Nu te duce în vizită la cineva – fie că este apropiat – cu mâna goală. Chiar dacă gazda îți spune că nu vrea nimic, un buchet de flori, o sticlă de vin sau o cutie de bomboane pot fi alegerile potrivite.

15. Este nepoliticos să te gătești, să te piepteni sau să-ți faci manichiura în public.

Sursă imagine: thespruce.com

16. Atunci când vorbești cu alte persoane despre soțul tău sau soția ta, folosește-le prenumele. Evită să spui: nevasta mea, bărbatul meu, soțul meu, soția mea ori altele.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.