5 octombrie 2022, 8:19

3 alimente care dăunează sănătății dinților tăi

Cu siguranţă că şi ţie ţi-a spus medicul stomatolog la un moment dat să eviţi anumite alimente, pentru că ele fac rău dinţilor. Totuși mulţi dintre noi nu nu ținem cont de sfatul medicilor stomatologi sau pur și simplu nu știm exact ce alimente dăunează dinților.

Popcorn

sursa: foodnetwork.com

Dacă îți place să mănânci popcorn în timp ce te uiţi la film, trebuie să știi că acesta este unul dintre alimentele care afectează sănătatea dinţilor. O fărâmă de grăunte de la popcorn rămasă în măsele poate provoca o durere insuportabilă. În plus, odată cu trecerea timpului creşte riscul de apariţie a cariei.

Fructe uscate

sursa: caplimpede.ro

Deși sunt foarte delicioase şi bogate în fibre, multe dintre fructele uscate sunt totodată bogate în zahăr, şi au tendinţa de a se lipi de dinţi, provocând carii şi durere.

Semințe

sursa: health365.com.au

Pentru ca semințele să fie mâncate, este nevoie ca ele să fie scoase din coajă. Cum facem asta? De cele mai multe ori cu ajutorul dinților din față, nu-i așa? Dar acest obicei poate afecta sănătatea dinților. Dacă vrei să mănânci semințe, alege-le pe cele descojite.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol